Soru 1Gbit Router Önerisi

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

oguzhan

New member
Merhaba herkese evime turknet gigafiber geldi kısa süre içerisinde aktif olacak. Şuan Turk Telekom fiberini kullanıyorum. Ana internet olarak turktelekom modemini kullanıyorum wifisini kullanmıyorum router olarak Keenetic Extra DSL kullanıyorum Keenetic ürünlerinden memnunum yeni internet için yeni altyapı kurmamız gerek yani Ana modem olarak ne alsam wifi mesh çözümü olarak ne kullansam kararsız kaldım.

Keenetic Voyager Pro nasıl bana biraz pahalı geldiler onun yerine TP Link'in 3'lü Mesh cihazları vs. var. Önerilerinizi bekliyorum.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Selam. 1 GBPS ciddi bir hızdır ve network gerçekten kuvvetli olmalı. Keenetic tarafında TITAN, Hopper, Peak DSL (dsl özelliğini kullanmayacaksın) kullanılabilir. Gayet iyidir ve performanslıdır fakat WIFI'de 500-600 MBPS'leri geçemezsiniz. Ben ana router olarak Keenetic Peak kullanıyorumç WIFI olarak TP-Link Deco X95'ini kullanıyorum gayet memnunum. WIFI'de 1 GBPS alabiliyorum.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Cello

Member
O cihazlar sana 700 download 700 upload verir eğer turknetin varsa ama 6E router alacaksın o zaman 1100 1200 wifi alırsın

Timucin

Moderator
Moderator
1100-1200 alamaz. Maksimum 940mbps'de kalır. ONT'nin gigabit portu ile Router'ın gigabit portları 940 hadi bilemedim 950mbps'in üstünü geçmez. Sizin dediğiniz ONT ile Router bir arada olan cihazlar için geçerli o da Türknet'in öyle bir ONT/Router bir arada modeli yok.

oguzhan

New member
o dediğin hızlara ulaşmak imkansız çünkü hem operatör o hızı gönderilmeyecek hem ont desteklemeyecek hemde routerda ki portlar o hızları desteklemez dediğin ancak şöyle olur wifi6e ile local haberleşme yaparsan alırsın ama local hız olur internet hızı olmaz arkadaşların dediği gibi 1 gbit internet zaten 940 mbpsde kalacaktır.

Timucin

Moderator
Moderator
Benim kullandığım router'ı öneririm size.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
1GBPS bağlantıda kullanıyorum bu router'ın üstüne tanımam. 1.8GHz 4 çekirdekli BroadCom CPU ve 1GB Ram'i bulunuyor. Asus ROG Rapture GT-AX11000 ile aynı donanımı barındırıyor benim önerdiğim router. Kayıpsız, ısınmayan, çok yüksek performanslı router.

Bu da ucuz olan versiyonu RT-AX86S, gücünün kısılmış olan modelidir.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Timucin

Moderator
Moderator
Model olarak güzel. Lâkin AX ve AXE'nin arasında aman aman bir hız farkı göremeyeceksiniz. Reklam amaçlı teorik olarak AXE, AX'den şöyle hızlı böyle hızlı deseler de pratikte beklediğiniz gibi büyük fark olmuyor. Benim dediğim RT-AX86U'da 1GB ram bulunurken sizin dediğiniz modelde 512MB ram bulunuyor. ASUS RT-AX86U boyut olarak buna kıyasla daha şık, minimal ve dikey pozisyonda duran bir model bundan dolayı da arkası açık olduğu içinde rahatça soğuyabiliyor.
ASUS RT-AX86S modeli ile ASUS RT-AXE7800 aynı donanıma sahip bu arada.
ASUS RT-AX86U ise ASUS RT-AX86S ile aynı kasaya sahip fakat sonu U ile biten modelin donanımı daha yüksek. Eğer bulabilirseniz ASUS RT-AX86U Pro modelini önerebilirim. ASUS RT-AX86U ile ASUS RT-AX86U Pro arasında fazla fiyat farkı bulunmuyor.

Rowdy

Active member
Şu tarz Router olsa herhalde uzay mekiği almaya gerek kalmazdı. Güle güle kullanın hocam. :D

Moderatörün son düzenlenenleri:

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Mesh konusunda TP-Link veya Asus'un mesh cihazları olabilir. Asus mesh cihazı olursa RT-AX86U router üzerinden yönetebiliyorsunuz onu biliyorum. Ekosistem konusunda Asus'un cihazını tercih etmek daha doğru olur. Kendim Mesh cihazı kullanıp deneyimlemediğim için ne yazık ki marka model olarak net bir şey söyleyemem. Ben bir ürünü önerirken deneyimlediğim cihazı önermeyi seviyorum. Ben şu marka model derim benim sözüme inanan birisi memnuniyetsiz kalır ben onun vebalini çekemem. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.