1Gigabit Altyapı İçin Router

Timucin

Moderator
Moderator
1000TL'ye Türknet'in verdiği hariç daha kaliteli gigabit router bulursan yat kalk şükret.

KYTECHNGAMING

Active member
Keenetic Giga ama wifi'de 1gbit almayı düşünme. 867mbps bant genişliği mevcut zaten. Ultra ile 2x2 160mhz ile 1gbps üstnde wifi bağlantısını AX bir mobil cihazın ile sağlayabilirsen 940mbit hızını görebilirsin. Ayrıca bu hızları donanım hızlandırma ile gigabit ethernet portlarında görürken wifi de yine o hızlara çıkacak kadar uzun bir test gerçekleştirmek zaten düşük ihtimaldir.

Örnek Peak DSL + AX200 wifi kartlı laptop (kullanım mevcut biraz daha test süresi uzasa ~850mbps kadar görecektir.)

1642366805554.png

Kablolu test aynı şekilde 1642366918585.png

Bunları biliyorum mümkün olan en yüksek hızlara çıkmak istiyorum wifi de zaten gigabit hızı göremem bunu biliyorum kullanılan cihazların internet kartı özelliğinin de gigabit destekli olması lazım tamam ama bana en performanslı olan lazım

xahve

Active member
Wifi'da aşırı yüksek hızları görmen ne işine yarayacak ki ? Eğer oyun oynuyorsan kablolu>kablosuz gerçeğini değiştiremezsin. Ping kabloluda her zaman daha stabil olur. Laptopa 1gbit internet alıp ne indireceksin zaten olsa olsa 500gb-1000gb depolaması oluyor laptopların, masaüstü sistemine gigabit gelse yeter, laptopta bu kadar hız takıntısı yapmayın gerek yok

Timucin

Moderator
Moderator

estate

New member

Evet internet konusunda ciddi bir geri kalmışlığımız var maalesef.Ama 1 gigabit hızı tam randımanlı kullanabilmek için mutlaka Wifi 6 AX destekli router ve kabloya ihtiyaç var.Bunlar tamamsa,cihazların hepsinin wifi 6 destekli olması gerekiyor ki tam randıman alınabilsin.Bütün taşlar yerine oturunca da şu soru oluşuyor,bu hıza gerçekten ihtiyacınız var mı ?

Şöyle ki,bugün Youtube'ta 8K 60 fps HDR bir video izlerken bile 100-200 mbps internet rahatlıkla yetiyor.Oyun oynarken zaten hıza değil stabiliteye ihtiyaç var.Ha elde bulunması güzel bir şey,ama yıllık ücretleri ve yapılanlar göz önüne alındığı zaman bence bu kadar hız gerekli değil.

Router seçimi konusunda benim tavsiyem mutlaka wifi 6 ax desteği veren bir router olması.Benim laptobumda wifi 6 kart var,200 mbps fiber modem kullanıyorum ve arada epey mesafe olmasına rağmen stabil bir şekilde en az 150 mbps alabiliyorum,modemim ZTE H3600 V9.Bu modeminde diğer modemler gibi 2.4 ağı oldukça vasat,mutlaka 5 ghz ile kullanılması gerekiyor randıman alınabilmesi için,kapsama alanı da hiç fena değil 5 ghz de bile.Şuan wifi 6 kaç router vardır bilmiyorum,ama wifi 5 destekli Keenetic Extra DSL de kullanıyorum 100 mbps vdsl paketiyle.Şunu net söyleyebilirim,hayatımda kullandığım en iyi arayüz Keeneticte,modem özelliklerinden de son derece memnunum.Eğer Superonline bu ZTE yi vermiş olmasaydı asla düşünmeden Keenetic alır kullanırdım.Yakın zamanda Wifi 6 destekli modemleri de geliyormuş.Beklemeye değer.

Son düzenleme:

alpolojix

Member

estate

New member
Bana ellerinde ilk hg255s ile geldiklerini görünce anında istemiyorum demiştim ve arabadan bunu getirmişlerdi.Bu modem Superonline filosuna katılalı herhalde 1 sene falan oluyor,güzel bir modem fakat 2.4 ağı inanılmaz vasat.Bu gelişen teknolojilerde bunu yadırgamadım artık yavaştan tarih oluyor 2.4 ler fakat 2.4 e hala muhtaçsanız maalesef bu modemin iletimi vasat.5 ghz de hiçbir sıkıntı yok ne kapsama alanında ne hız iletiminde.Ha bir de modem arayüzü Keenetic'ten sonra aşırı basit ve acemice geldi.

Tabii ama hazır modem gelmişken ve bu modem nispeten iyi bir modemken buna gerek duymadım.

KYTECHNGAMING

Active member
Ben bğlantı öncesi sordum hangi cihazı vereceklerini. Ekipler sizi arayacak dediler. Günün sonunda elinde bu dahili ont'li router ile geldiler. Dedim bana ONT+H3600 getirin. Baktılar arabada varmış. Sağolsunlar kendi cihazlarımı kullanmaya devam edebildim.

Timucin

Moderator
Moderator

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici