7 seneden fazla süren D-Smart deneyimim

apeshe

Member
D-smart bulunduğum bölge de ADSL altyapı olması yüzünden 16 mbps paketini sunuyordu ama 8 mbps kullandım 5 sene boyunca. Daha sonrasında taşındığım bina da 50 mbps vdsl altyapı olması dolayısıyla 24 mbps paketlerine geçtim. 22.75 download ve 3.75 upload alıyordum ama haftada birkaç kere internet gidip geliyordu. Daha sonrasında tekrar taşındım ve geçtiğim bina da altyapı nın biraz daha kaliteli olması yüzünden tam 24 mbps donwload ve 5 mbps upload almaya başladım lakin internet her gün kesilmeye başladı. 4 ay taahhüdümün bitmesini bekledim ve superonline fiber altyapısına geçtim. Dsmart üzerinde GeForce now deneyimlemeye çalıştım katlanılacak gibi değildi. Bana superonline nin fiberi üzerinde 100 mbps hız verebileceklerini söylediler ama güvenmediğim için aboneliğim bitince Turkcell e geçtim. Dsmart ı kesinlikle önermiyorum!

msrcmm

Member
Dsmart pişmanlıktır!
Yaklaşık 7 yıl da ben kullandım. Geçen ay taahhüt bitti edevlet üzerinden fesih başvurusu yaptım. 3 gün gece gündüz aradılar ikna edebilmek için. Neyse kabul ettim tekliflerini yeni taahhüt yaptık.
Tam 1 ay sonra gelen mesajla şok oldum. Fesih başvurunuz tamamlanmıştır deyip hattımı iptal ettiler. Günlerce bu olaya mantıklı bir açıklama yapamadılar. Üstüne bir de cihazları (modem, uydu receiver) zorla teslim ettim.
İşin en kötü yanı binada port sorunu olduğu için mevcut portu kaybettik. Böyle firma olmaz olsun…

apeshe

Member
Bize verdikleri Router 7 senedir özene bezene kullanıyor olmamıza rağmen taahhüt bitmeden 2 hafta önce bozuldu. Modem zaten iğrenç çalışıyordu kendini yeniden başlatıp duruyordu. Ama yine de ürünleri geri istemeleri yanlış bir davranış. Bazı yerlerde reciever ı almamalarına rağmen recieverin abonelik dışında çalışmadığını söylemişler. Biz de ürünlerimizi teslim etmemize rağmen fesih tam 1 ay sürdü.

msrcmm

Member
Dsmart firması Doğan holding bünyesinde daha iyiydi. Ne zaman ki Demirören aldı, herşeyi mahvettiler. Bu olaydan dolayı cayma bedeli ödeyeceğim halde dfix modül üyeliğimi de iptal ettirdim. Yahu bir firma xdsl numarasını vermemekte ısrar eder mi? Adamlara xdsl numaramı istiyorum diyorum, ne faturada ne oim’de hiçbir yerde yazmıyorlar. Sırf servis sağlayıcısını değişirim diye vermediler. En sonunda btk’ya başvurdum mecbur kaldılar. Dsmart’sızlık özgürlüktür kardeşim..

msrcmm

Member
İptalin sabahında netspeed’i aradım yeni abonelik başvurusu yaptım. Aramadan önce de alt yapı sorguladım, port vardı(gece yok gözüküyordu)
Tam iki hafta bekledim. Telekoma defalarca gittim. Sürekli oyaladılar beni. Yok başvuru gözükmüyor, yok port boşta değil, yok hala hattın aktif gözüküyor.
Alt komşum ttnet’e başvurdu sonraki gün hemen bağlantısını yaptılar. Anlayacağın telekom da çamura yattı. Şikayet edecektim ama komşuya ayıp olur diye etmedim.

msrcmm

Member
Geçen gün telekomun il müdürlüğüne gittim. 20 dairelik binada 15 port var dedim ilgili müdüre. Zamanında telekomun müteahhiti böyle bir iş yapmış ceremesini biz çekiyoruz.
Müdür bey: bakır kablo için ödenek yok ama isterseniz fiber çekelim, bina içi için de kablonuzu vereyim siz elektrikçiye çektirin dedi. Kabloyu ev içinde bir göreyim de sonrasında turknet mi olur netspeed mi olur bakacağım 😃

cevat

Active member
Hocam şimdi gerçek var, gerçek var; D-SMART'tan internet servis sağlayıcısı olmaz. Hatta hiçbirinden olmaz. Fiber kullanmayacaksanız Türk Telekom dışına geçmeyin. Çünkü ADSL alt yapı tamamıyla Türk Telekom firmasında. Siz gidip başka sağlayıcıya ADSL paket istediğinizde o portu TT'den kiralar ve bir sürü uğraşı olur. Ama fiberde servis sağlayıcı kendi altyapısını sunar, dolayısıyla daha verimli hızlar ve kesintisiz hizmet alırsınız. Örneğin fiber altyapı olan bir binada Turkcell dedi ki benim kutum var ve 200 Mbps verebiliyorum. O zaman abonelik yaparım (mesela).

Comnet