arda
Member
Hocam ben reşadiyedeyim siz neredesiniz şu anda burada saha dolabına kadar tt fiber var.
Hocam ben reşadiyedeyim siz neredesiniz şu anda burada saha dolabına kadar tt fiber var.
Sizin santralden internet alıyorum. Rumeli Mahallesinde oturuyorum ancak tek başıma olduğum için genellikle ailemle kalıyorum, ruh halime göre
Alt yapı sorgulama yaptığım zaman santrale olan uzaklığım 16 metre gözüküyor ki gerçekten de 16 metre zaten balkondan görüyorum. Fakat yan dairede bizim iki dairede de Türk Telekom 100 mbps paket kullanılıyor ikisine de gelen değer 80i geçmiyor. Aşağıda detayları paylaştım anladığım kadarıyla yukarı ve aşağı yazan değerler Türk Telekom tarafından sabitlenmiş değerler doğru mudur?
Fiber yani cam kablo için mesafe önemi yoktur. Bak, sizden çok uzaktayım ve 100+ MBPS Download alıyorum. İnat etmeseler simetrik internet alacağım. Hattın VDSL için mesafe önemi başlıyor. Kablo bakır kablo olduğundan dolayı mesafe arttıkça hız düşüşleri başlar. Komşularınızın 100lük pakette 80 MBPS hızdan yukarı çıkamamaları normaldir ki yaşadığımız yer sanayi bölgesi ve elektromanyetik dalgalanmaların en sık olduğu yer. Şimdi gelelim saha dolabına kadar fiber var dediğin bölüme. Saha dolabını kocaman fiber modem olarak düşün ve her apartmana giden altyapı kablolarını ise modemin LAN portları olarak düşün. Ancak dolaptan evinize hala DSL bakır kablolar ile taşınıyor internet. İşte bu saha dolabına kadar fiber, sonrası DSL kablo olması olayına ise VDSL diyoruz (En azından okuduğum bir kaynağa göre)
Hocam sanayi bölgesinde falan değilim ben
O çılgın bir şey zaten. 750 mbps asgari garanti ederek 99 TL istiyor.
Bağlarbaşına büyük ihtimal ben ölünce gelecek abi
Merhaba avcılar bölgesine komple fiber çektiler örnek bizim bina eski fakat kutuyu koydular 1 ay sonra aktif oldu ve eve kadar kablo çekip hizmete açtılar 8 daireli binada tek kullanan benim fiberi ve gayet memnunum 100 mbps download 10 mbps upload alıyorum.
Aynen oyle Superonline artık ilçe ilçe çekiyor fiberi
Bende Avcılar'da oturuyorum. Gümüşpala ve Denizköşkler mahallesine Gigafiber geliyor onu da söyleyeyim.
Bir binada FTTH çalışmasının bitmesi demek orada abone dairelerine kadar fiber gelmesi demektir. Böyle bir sistem hazır olduktan sonra Telekom buraya FTTC (yani saha dolabına kadar fiber, saha dolabından abonelere kadar bakır altyapı yani VDSL getirmez! Bir yanlışınız var, bir yerde????
Ankastre kutusuna kadar fiber, ondan sonra size (aboneye) normalde VDSL olamaz. Bir binaya fiber giriyorsa bunun abonede sonlanması ya FTTB (aboneye Cat5/6 ethernet kablosuyla sinyal aktarımı) ya da FTTH (aboneye fiber optik kabloyla sinyal aktarımı) sistemle olur. Ankastre denilince, Telekom'un dışarıdan gelen bakır kablo altyapısının sonlandığı (gelen VDSL ya da ADSL olabilir...), içinde regletler olan ve bu regletlerden abonelere yine bakır kablolarla yapılan sinyal aktarması anlaşılıyor. Yani pasif bir sistem! Ancak Telekom, bazı iş hanlarına ya da çok daireli konutlara FTTC de denilen çakma fiber veriyordu. Tip-11denilen, içinde DS-LAM portlar olan, binadan aldığı enerjiyle çalışan, cadde/sokaklarda gördüğümüz Tip-7 saha dolaplarının minyatürü olan (ve hatta üzerinde Türk Telekom Fiber yazan) donanımlar koyuluyor(du). Bunların girişi Fiber, çıkışı da klasik bakır altyapıyla olan VDSL olmakta. Yani aktif bir sistem!