Fiber altyapı olduğu zaman bu üç şirket 1000 MBPS Download, 20-50 MBPS Upload verebiliyor. TurkNet ise kendi fiber altyapısında standart ve tek paket olarak 1000/1000 MBPS hız veriyor

Ne yazık ki
Siz en azından Fiber'i deneyimlemişsiniz, ben yıllardır ADSL-VDSL arası gitgel yapıyorum, Fiber ONT hiç kullanmadım veya kullanan bir evde bulunmadım.
İnşallah, tavsiyem hizmetinizi Comnet üzerinden almanız olacaktır
Kazı başladı fakat şuan hali hazır 2 aboneliğim aktif tahhüütlü. 1 Ay içinde 100-1000mbps geçiceğim.
FTTH (Fiber to the Home) ve diğer bağlantı türleri, internet bağlantısının evinize nasıl getirildiğine göre adlandırılır. Bunlar şunlardır:
FTTH demek Gpon altyapı oluyor yani evin içine kadar fiber geliyor. Simetrik 1GBPS alabilirsin ama Türk Telekom'un politikaları yüzünden simetrik vermiyor şu an bireysel müşterilerine. Ama Türk Telekom GPON altyapısı üzerinden Türk Telekom'dan abonelik başlatırsan maksimum 1GBPS download 60mbps upload alabilirsin (20mbps yazdığına bakma öyle gösteriyor Türk Telekom). Comnet'den bağlarsan 1GBPS download 20mbps upload olarak alabiliyorsun diye biliyorum (60mbps upload veriyor mudur bilmiyorum). Benim yukarımda olan arkadaş aşırı teknik yazmış, sana ben basitçe açıklayarak söyleyeyim. Türk Telekom GPON altyapı kullanıyorsan Türknet'den aboneliğinden çık derim. Comnet'den 200mbps download 10mbps upload'u 189TL'ye alırsın. 500mbps download ve 20mbps upload'u da 269TL'ye alırsın. Türknet'e 250TL vereceğine dediğim gibi 500mbps download ve 20mbps upload hızı alıp 269TL öde daha kârlısın.
Bir OLT üzerinde takılı bulunan PON kartları genellikle 8 veya 16 portlu oluyorlar. Tek bir Port genellikle 128 aboneye dek erişim verebiliyor (tabi bu teknik olarak mümkün ama G-PON portlarda böyle bir bölünme yapmak ciddi insafsızlık olacaktır!. Her portun kapasitesi GPON: 2.5GHz/1.25GHz 10G-PON/XGS-PON: 10GHz/10GHz NG-PON2: 40GGHz/40GHz Nokia PON (10GHz'den 50GHz'e kadar ölçeklendirilebilir) |