Asus TUF Gaming AX5400 Wi-Fi kopma sorunu

Faysal Sönmez

New member
Asus TUF Gaming AX5400 kulanıyorum. Hem 2.4GHz hem de 5GHz bandında kopuyor. Evdeki tüm cihazlarımda aynı kopma sorunu var. Asus müşteri hizmetlerini aradım. Yardımcı olamadılar. Yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

erengore

Moderator
Moderator
@Faysal Sönmez Asus router'larda AX serilerinde bu problemler yazılım güncellemeleriyle giderildi. Cihazınızın yazılımını güncellerseniz sorun çözülmeli.

erengore

Moderator
Moderator
Cihazınızın firmware'ini indirmek isterseniz:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
Buradan en üstteki yazılımı indirin. Gelen dosyanın içinde W dosyası vardı sanırım. Onu direkt masaüstüne atın.

Ardından yazılım güncelleme kısmına girin ve elle yazılım kurun. Yüklediğiniz W dosyasını seçin. Cihaz kurulum yapacaktır.. Kurulum bittikten sonra normal bir şekilde kurulumunuzu yapın. Tekrardan modem arayüzüne erişebildiğinizde ayarları geri yükle bölümüne gelin. Aşağıdaki şekilde:
1642080877614.png
Yanındaki kutuyu da tikleyin ve geri yükle butonuna basın. Bende de AX82U var. Bende de mevcuttu bu sorun. Ancak düzeldi ilerleyen güncellemeler ile. Şimdi bir dediklerimi deneyin bakalım. Olmazsa birkaç şey daha deneriz. Yine olmazsa firmware beklemekten başka çareniz yok.

RmzBurak

New member
Merhaba sevgili arkadaşım. Cevabım biraz sitemkar olabilir şimdiden özür diliyorum.
Asus gitsin anakart, ekrankartı yapsın. Öyle bilmediği mecralara bulaşmasın. Modem/routur a RGB ışık koyup gaming diye millete saplamaya devam etmesin. Bir cihaza 324565643164 tane anten koyup çekim gücünü marstan beklemenin bir mantığı yok. Modem router işini elin ehlinde bıraksın. Kim dersen, zyxel, keenetic vb. Ama kesinlikle asus değil. Şimdi gelelim sorunun çözümüne.
O cihazı biran önce elinden çıkartman gerekiyor. Çünkü emin ol sorunu bitmeyecek.
Tavsiyem, Keenetic hero dsl ve keenetic speedster ile tüm evde düşük ping ile hayata devam ediyorsun. Sonrada bizlere dua ediyorsun. Şimdiden hayırlı olsun.

arda

Member
Hocam antenleri mevcut mu? Bazı müşterilerde çıkmayabiliyormuş.

arda

Member

RmzBurak

New member
Comnet