Evde Cat 6 kablo ile aktarım yapmak..

PaTRinoss

New member
Merhaba.. İlk olarak İnternetim Süperonline 1000/50 Mbps kullanıyorum ve gayet memnunum.. Evim müstakil süperonline ın vermiş olduğu modem (
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
)
benim odamda fakat oturma odasındaki Tv ve Blu-Ray oynatıcı için internet lazım Wi-fi bağlantı çok zayıf.. Ev içerisinde Cat 6 Kablo çekme imkanım var fakat hangi cihazı kullanmam gerek onu bulamadım.. Bana interneti Rj45 ile alıp aynı zamanda 3 veya 4 port ile (Rj45) ve Wi-fi yolu ile interneti aktaran bir cihaz gerekiyor.. Wi-fi ninde olmasını istememin sebebi mobil cihazlar için.. Ne tavsiye edersiniz ne yapmam gerek..

Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.. Teşekkürler..

Çözüm
Biz bu tür ürünlere tabiri caizse aptal switch diyoruz fakat ev kullanımı için uygundur. Daha fazla detaylı kullanım için konfigüre edilebilir bir switch gerekiyor çok fazla ethernet ile ağa bağlanan cihazınız varsa cisco ürünleri önerebilirim gayet güzel switchleri var. Konumuza geri dönelim. Tplink archer c6 cihaz almanızı öneririm, cihazı access point moduna alıp kullanabilirsiniz.

root

Moderator
Moderator
Biz bu tür ürünlere tabiri caizse aptal switch diyoruz fakat ev kullanımı için uygundur. Daha fazla detaylı kullanım için konfigüre edilebilir bir switch gerekiyor çok fazla ethernet ile ağa bağlanan cihazınız varsa cisco ürünleri önerebilirim gayet güzel switchleri var. Konumuza geri dönelim. Tplink archer c6 cihaz almanızı öneririm, cihazı access point moduna alıp kullanabilirsiniz.

Çözüm

PaTRinoss

New member
Hocam Wan ayarları üzerinden bir şeyler denedim Service 1,2,3,4 olarak sırasıyla lan portlarına atama yaptım.. 1. port çalışıyor fakat 2 ve 3 de bir şey yok ayrıca Wi-Fi üzerinde de bağlantı yok.. Sanırım bu modelde (DSL-AC52U) access point özelliği yok. Sizin tavsiyeniz üzerine TPlink Archer C6 Cihazını alacağım..

Ekli dosyalar

• Adsdfsdfsız.jpg
    Adsdfsdfsız.jpg
    249.7 KB · Görüntüleme: 4

Timucin

Moderator
Moderator
Merhaba @PaTRinoss,
Anladığım kadarıyla WiFi ile elinizdeki router'ı kullanmak istiyorsunuz WAN portuna ethernet kablosu takılmadan galiba. Ben Asus'ta AiMesh dışında onun nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ancak TP-Link'te herhangi bir cihazdan WiFi üzerinden WAN kurulumu yapılıyor.
1. Adım: Üstteki seçeneklerde bende Advanced yazan ama Türkçe kullanıyorsanız Gelişmiş yazan yere tıklayın.
2. Adım: Sol köşedeki kutucuklarda bende Wireless sizde Kablosuz yazan yere tıklayın.
3. Adım: Kablosuz yazan başlık altında WDS bölümüne tıklayın ve Hangi bantta kurulum yapacaksınız onu seçin. Mesafe uzaksa kişisel tercihim 2.4GHz'de kurulum yapın, yakın mesafeyse 5GHz'de yapın.
1685553718151.png
4. Adım: Bende Survey yazan yere siz tıklayın ve bağlanacağınız WiFi ağını seçin. Şifresini girdikten sonra bağlayacağınız router internete çıkmış olacaktır.
1685553807187.png
Önemli Not: TP-Link'i kurma kararı alırsanız 192.168.1.1 ip adresini lütfen diğer cihazın ip'leriyle çakışmaması için 192.168.2.1 veya 192.168.0.1 olarak değiştirin ki sorun yaşamayın.

PaTRinoss

New member
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.. Cihazımda
kablosuz köprü özelliği var.. (WDS) Aynı zamanda WAN portu da var açıkçası onu kullanmak istiyorum. Superonline ın vermiş olduğu
cihazından kablolu bir şekilde
WAN portunu kullanarak hem Wİ-Fİ hem de Ethernet portlarından TV ve Blu-Ray oynatıcıda interneti kullanmak istiyorum.. Bir nevi sanırım access point deniyor.. Fakat bunu yapabilmem için gerekli ayar sayfasını bulamadım yada bu modelde WAN üzerinden access point özelliği yok.. Aynı markanın diğer modellerine baktığımda Gelişmiş Ayarlar > Yönetim > Operasyon Modu sekmesinde mevcut.. Benim cihazımda bu sekmede Operasyon Modu sekmesi mevcut değil.. Benim anlamadığım bunu kullanamıyorsak neden WAN portu koymuşlar.. :D

Ekli dosyalar

• resim_2023-06-01_201428064.png
    resim_2023-06-01_201428064.png
    565.8 KB · Görüntüleme: 2
  • resim_2023-06-01_201543044.png
    resim_2023-06-01_201543044.png
    414.7 KB · Görüntüleme: 2

Timucin

Moderator
Moderator
Ben Asus'ta ne yazık ki o özelliği bulamadım başka marka router ile internet almayı. Asus'tan Asus'a oluyor AiMesh üzerinden. Ya da şöyle yapabilirsiniz. PPPoE adresinizi biliyorsanız ZTH 3600'ü iptal edip WAN kurulumunu Asustan yapabilirsiniz, Asus'u yaptıktan sonra da elinizde TP-Link router varsa dediğim adımlarla kurulumu öyle de yapabilirsiniz. Ben basit yoldan PPPoE öğrenmek için makale hazırlayacağım. Şu an final vize dönemindeyim vakit ayıramıyorum fazla.

PaTRinoss

New member
Teşekkür ederim.. Kolaylıklar diliyorum size zaman ayırdığınız için..
Yaklaşık 1 Ay önce PPPoE adresimi öğrendim ve dediğiniz gibi Asus a Wan üzerinden kurulum yaptım ilk denemem de Cihaz internete çıktı fakat 1 2 dakika sonra bağlantı hatası verdi.. Biraz araştırdım birkaç yerde şöyle bir bilgi edindim ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.. Superonline ın bunu tespit edip interneti engelliyormuş yani mimleniyormuşsunuz.. Bende daha fazla kurcalamayıp bıraktım.. Son çağre @root hocamın önerdiği Tplink Archer C6 cihazını alacağım..

Timucin

Moderator
Moderator
PPPoE'yi öğrendiyseniz iş tamam Superonline'ın size vermiş olduğu ZTE router'ın altındaki cihaz MAC adresini Asus router'a yazın ve uygula deyin ama sakın MAC Clone butonuna basmayın ondan sonra bağlantınız kopmayacaktır. Turkcell onu kendi router'ı gibi görecektir.