Soru Fiber Altyapısı Geldi Devreye Alınmadı

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

DivineCougar

New member
Merhaba, İstanbul Pendik'te sıfır bir apartmanda oturuyorum. İskanı yok. Türk Telekom fiber kutusu koymuş apartmana ancak aktif değil. Genel müdürlük altyapı birimiyle görüştüm planlama var ne zaman olur belli değil dediler. Ümit Önal a yazdım, cimere yazdım, şikayetler oluşturdum ancak herhangi bir ilerleme yok.. Ne yapmak gerekir fikri olan var mı arkadaşlar..

kollukcumer

Member
Altyapı sorgulaması yapınız ve diğer servis sağlayıcılarla iletişime geçiniz. Komşularınızla birlikte bir dilekçe hazırlayıp Türk Telekom Bölge Müdürüne iletiniz. Umarım sorun en kısa sürede çözülür. fiber kutunun fotoğraf var mı saygılarımla

kollukcumer

Member
Bulunduğunuz bölge müdürlüğüne toplu bir şekilde dilekçe vererek sürece hızlandırma konusunda yardımcı olabilir çevrenizde bulunan diğer binalarda da durum aynı ise onlarla da görüşüp toplu dilekçe olarak müdürlüğe vermeniz sizin için daha hızlı olacaktır.

mafaky

Active member
Yüklenen fotoya istinaden: T.Telekom binaya OFDK'yı takmış ve buradan abonelere de OBK'lar çekilmiş gibi. Ama OFDK'ya dışarıdan gelmesi söz konusu olan ve muhtemelen turuncu renkli, 1-1.5 parmak kalınlığındaki F/O kablo Telekom tarafından daha çekilmemiş. :( Telekom binanın iskanlı olup olmamasıyla ilgilenmiyor!

mafaky

Active member
Yeni yapılmış binalarda (herhalde en az 5 yıldan bu yana), her daireye binanın "kontrol odasından" fiber optik kablo çekilmesi zorunlu (Yapı Yönetmeliğine göre...). Genellikle de piyasada daha yaygın bulunan sarı renkli F/O kablolar kullanılıyor. Ancak çoğu durumda bu kablonun daire tarafındaki ucu çok abuk bir yerde bulunuyor; çoğunlukla dairenin içindeki sigorta kutusunun içinden çıkıyor.

mafaky

Active member
Eğer katlar arasında elektrik kabloları ve sair kabloların (belki su tesisatının) geçtiği dikine şaft varsa, OBK'kar orada bırakılmış olabilir. Bakır altyapı üzerinden internet alabilmeniz de 1) binada buna uygun dahili tesisat olmasına, 2) binaya hizmet verecek (cadde/sokaktaki) saha dolabında boş port olmasına bağlı. Sorgulama yapınız...