Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda taşınacağım ve taşınacağım apartmanda fiber altyapısının hiç olmadığını öğrendim. Apartmanın hemen önünde Superonline fiber optik kare küçük bir kutu bulunuyor ancak apartman ile arasında yaklaşık 10 metre mesafe var. İzmir'in sahil şeridinde ve işlek bir yerinde olduğunu belirtmek isterim. Hızlı bir şekilde apartmanıma fiber kutusu koydurabileceğim bir yöntem veya süreç hakkında bilgi sahibi olan var mı? Şimdiden teşekkürler
Yan apartmanda olan fiber Türk Telekom'un fiberi mi Superonline'nın fiberi mi?
Sizin apartmanda en az siz, belki bir-iki kişi daha Superonline'a müracaatta bulunursanız SOL, Tip-25 denilen o kare (beyaz renkli) kutudan sizin binaya bir fiber hat çekecek ve binaya da gerekli dağıtım donanımını koyacaktır. Ancak iş bununla bitmez... Binaya konulacak dağıtıcı donanımından abone olacak her daireye OBK dediğimiz ince fiber kabloların çekilmesi gerekiyor. T.Telekom genelde bu işle uğraşmaz zira dahili tesisata girdiğinden aslında sorumluluklarında değildir. SOL, bildiğim kadarıyla bunu üstlenebiliyor.
Şimdi taşınacağınız bu bina yeni midir yoksa eski veya orta yaşlı mı? Eğer son 5 yıl içinde yapılmış bir bina ise aslında tüm dairelere bu OBK'dan çekilmiş olması gerekiyor.
Yan binada superonline'ın fiber altyapısı mevcut. Cumartesi günü altyapı sorumlusu ile yüz yüze görüşme gerçekleştireceğim. Görüşme sonrası foruma bilgilendirme yaparım.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Merhaba, altyapımın imalata alındığına dair bir bilgi aldım. Bu konuda beni biraz daha aydınlatabilir misiniz?