Fiber Modem'den ONT geçiş

mualla

New member
Merhabalar,

Evimde Nokia G-240W-J modem mevcut ve wifi çekimi konusunda sorun yaşıyorum. Araya güçlendirici filan koysam bile her 15-30 dkda bir kesinti olup tekrar bağlanabiliyorum. Niyetim modemi kaldırıp ONT - Router kullanmak. Aslında eskiden kullandığım Huawei ONT ile keentic router bağladım fakat internete çıkamadım. ONT üzerindeki PON ışığı sabit yanmasına rağmen router üzerine internet gelmemekte(ppoe Kullanıcı adı ve şifreyi doğru girdim). Azıcık araştırdığımda Nokia Mac adresini Router kopyalayın demişler ama onu denediğimdede sorunu aşamadım.

Acaba böyle bir sorunla karşılaşan var mı?
Yardımcı olabilir misiniz?

Timucin

Moderator
Moderator
Siz dışarıdan ONT takıp kullanamazsınız. Sizdeki ONT-Router tek cihazda bunu sadece Vodafone Fiber altyapısı üzerinden kullananlara yapıyor diye biliyorum. Sizin talebiniz Nokia G-010G-Q model ONT olacaktır. Huawei ONT çalışmaz sizde Nokia marka olduğu için. Sizin ONT'yi değiştirdiklerinde siz o ONT'ye Keenetic veya Asus artık hangi router varsa ona kendiniz kurulum yapacaksınız.

mualla

New member
Selamlar,
Dediğinize göre ONT OLT marka uyumu olması gerekiyor sanırım. Nokia ONT bulup deneyeceğim teşekkür ederim.

Timucin

Moderator
Moderator
Comnet