FTTB altyapıda ftth internet kullanmak

emremert036

New member
merhaba binamda fttb altyapı mevcut youtube de bir videoda görmüştüm ekipler fiber kablo çekiyordu kendi bölgemdeki müdürlüğe gittiğimde mümkün olmadığını ancak dönüşüm yapılırsa olur videoyu gösterdiğimdede biz bişe yapamayız dediler

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Normal şartlarda bina girişindeki kabinete fiber geliyor ve MDU Switche bağlaıyorlar fakat dairelere cat6 kablo gönderiyorlar. Switchin portları 1 gbps desteklese dahi 100 mbps üstü paket satmıyorlar. Swtich portlarını 100 base TX olarak çalıştırıyorlar. çünkü xpon 1.2 GBPS izin veriyor. Bir abone 1gbps ile tüketirse diğer aboneler 200 mbps ile tıkanmış olacak.

Oradaki fiber sonlandırmadan bir kıl daha çıkarıp dairene verebilirler ve gpon takıp kullanabilirsin fakat bazı telekomlar kapasiteleri desteklediği için yapbiliyor bazıları yapamıyor. Bölge telekomu bastırmadan olacağı yok. İnsallah yaparlar.

emremert036

New member
indim baktım kendimde orda stajerdim tanıyorlar 6 tane kök boşta sorduğumda onlar karşı tarafta ekli değil birtane ekli oda mdu gidiyor 2 tane var 1 aktif 1 pasif durumda

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Yedek hat olarak tutuyor olabilirler. Bölge telekom ile tekrar görüşün bakalım umarım çözüm sağlanır.

mafaky

Active member

mafaky

Active member
Özetle, siz FTTH (=eve kadar fiber) alabilir miyiz diye soruyorsanız, santralda, sahada ve binanızda gerekli düzenlemeleri yaparlarsa bu tabi ki gerçekleşebilir. Ama bunun için bölgenizdeki Telekom Md.'nün bu değişim için proje hazırlaması, bunu merkezden onaylatması ve gerekli fiziksel değişiklikleri yapması gerekiyor. Halen FTTB-ETH olan bir noktada bu çalışmayı yaparlar mı, söylemek zor. Şimdi nasılsa sizleri 100 Mbps paketle oyalamaktalar!:mad: En azından kısa vadede (1-3 yıllık bir süreçte) mevcut sistemle oynamazlar gibime geliyor. Ama bir şekilde, bir yerden bir torpil bulabilirseniz o zaman akan sular duracaktır!:oops: