Soru IPv6 unutuldu mu?

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

boowth

New member
bi aralar ipv6 hakkında farkındalık oluştu(az da olsa) 2022 civarlarında ancak şuan
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
ve cgnat denilen teknolojiye tüm varımız yokumuzla bağlı kalmaya çalışıyorlar(öhm tt) bide şu sayfaya bakar mısınız bana çok komik geldi ipv6nın fiyatlandırılması havayı parayla satmak gibi bişey
:

metro ethernet sayfasında yazan fiyatlandırmalar
ben olsam utanırım
bakınız.

tamam link ve fiziksel seviyesinde (kablo) yapıyor tt iyi de paketlerin network seviyesinden geçmesi lazım.
Rant: hiçbir şekilde ipv6 geçişi desteklenmiyor, ipv6'ya geçişi hiçbir yerde görülmemiş bir şekilde parayla satıyorlar ve ipv6 ile sağlanan bağlantının da ipv6 desteklemeyen bir devletin altyapısından *censored* gibi olacağını düşünüyorum. Hiç mi regülasyon olmaz :(

Şöyle bi farkındalık oluşsa(bir iss ipv6yı reklam materyali olarak kullansa) tek çözüm bu mu olur çünkü şuan devlet ipv6'yı unutmuş halde??
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

ilk forum postum kötü yazdıysam hoşgörülü davranın :/

Son düzenleme:

EFI Shell

Active member
Millenicom kullanıyorum ve onlarda da (bana açıkça olduğu söylenmişti abone olmadan önce) IPv6 hizmeti yok. Statik IPv4 almayı öneriyorlar talep edince IPv6. Zaten IPv6 Prefix sayısı 0 diyor. Bir akrabam IPv6 kullanıyor Turkcell'in G-PON'u ile ve mükemmel cidden. YouTube da vs hiç yüklenme yuvarlağı çıkmıyor. Anında site tam yüklü oluyor ve videolar da öyle. Hiç yavaş açılma sorunu vs. de olmuyor. Cidden çok önemli bir şey. Ben ise sanki ADSL/VDSL varmış gibi yavaş yüklenme ve yüksek ping yaşıyorum serverların çoğunda Speedtest'te.

Comnet