Soru Kablonet CBW-383ZN İçin router önerisi

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

O.T.T.O

New member
@mertkuskapan hocam bu konuya sen bakarsan çok sevinirim.

Merhabalar. Kablonetin dandik modemlerinden bıktım halihazırdaki kablonet modemi sadece bridge olarak kullanmak istiyorum. Onun yerine WiFiyi dağıtacak daha güçlü bir router alarak eve sinyali bu şekilde yaymak istiyorum fakat hangi routeri alacağımda kararsızım. Bu sebepten sizlere başta @mertkuskapan hocama danışmak istedim.. 1000 TL bütçe ile hangi routeri almak mantıklı olur?
Şuana kadar Asus RT-AC 1200 Gözüme güzel geldi sanırım rom falanda atabiliyoruz bu cihaza adblocker vs vs. Yorumlarınızı bekliyorum.

Timucin

Moderator
Moderator
Merhabalar konuyu ben alayım isterseniz.
1. Kullandığınız Kablonet altyapısı DOCSIS (Kuvaksiyel kablo) mi yoksa GPON altyapı mı? Eğer GPON altyapı ise Kablonet'in modemini komple kutusuna koyup direkt kurulum sağlayabilirdiniz. O yüzden merak ediyorum.
2. Kaç MBPS hız kullanıyorsunuz?

Bahsettiğiniz router 100mbps destekli portları. Eğer 100mbps üstünde hızınız varsa bahsi geçen Asus router 100mbps üzerinde size hız veremeyecektir. Bütçeniz 1000TL ise ve maks hızınız 100mbps ise o zaman alınabilir. Ancak 100mbps üstü hız yoksa bile geleceğe yatırım olsun, güçlü cihaz alayım ve gelecek hızları da desteklesin derseniz linkini paylaşacağım üç cihazlardan birisini alabilirsiniz. Asus tarafında belli başlı modeller dışında alınabilecek cihazlar görmüyorum açık söyleyim. Asus RT-AC1200'e sadece OpenWRT kurabiliyorsunuz diye biliyorum. Onun harici Merlin Firmware ve diğer alternatifler kurulmuyor o cihaza donanımı kaldırmadığı için. Ancak orijinal firmware olup Asus'a kıyasla arayüzü daha çok kabiliyetli olan cihaz ben Keenetic olduğunu söyleyim şimdiden. Asus'larda adblocker seçeneği içinde yok Adblock DNS yazmanız gerekiyor. Onu Keenetic'de de yapabiliyorsunuz.

1. Keenetic Hopper (Önerdiğim):
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

2. Keenetic Sprinter (Önerdiğim):

3. Keenetic Speedster: