Soru Köyde Alt Yapı mümkün mü?

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

Alt-Yapı

New member
Merhaba dert anlatmak için kaydoldum. :)
Ben yüzde 92 engelli evden dışarı çıkamayan hayatını bilgisayar başından ibaret olan internette vakit geçiren hep bir şeyler öğrenmek için uğraşan kas hastası. Hastalığına rağmen mücadele eden engelli bir vatandaşım 2006 yılında köyde 56k modem ile internet ile tanıştım köyümüze sonra 2008 yılında adsl bağlantı geldi. Adsl olarak 1 mbps 2011 yılında iyileştirme yapılarak 8 mbps oldu. Tabi hayat bazı konularda farklı devam etti 2012 yılında ilçeye taşındık. Yine bazı değişimler oldu 2021 Haziran ayında köye taşınmak zorunda kaldık. Tabi hemen İnternet bağlatırdık köy yerinde öyle harika bir bağlantı elbette beklemiyordum. 8mbps olsun diye 2 yıl mücadele verdiğim alt yapı düzeleceğine geri gitmiş etraftaki köyler vdsl kavuşmuş. Bizim mahalle küçük olduğu için kimse umursamamış alt yapı yatırımı yapılmamış.

İnternetim Bağlandığında 12 mbps verebiliriz diye paket sattılar kabul ettim.
Fakat çok kopma yaşandığı için hızı 4 mbps yaptılar. (ekte modem ara yüzü hat değerleri)

4.png

resim_2023-01-24_175612911.png

Neyse dedim ben bir mail atmaya başlıyayım belki her yer vdsl olmuş bir kablo ile bağlantı olur. Kardeşlerime yalvar yakar köydeki internet abonelerinden imza toplattırdım Telekom'a yolladım. Başta Cimer – BTK-TBMM dilekçe komisyonu – Türk Telekom Müdürlüğüne-içişleri bakanlığı-İlçe Belediye başkanına-Kaymakam-Vali-Açık kapı sisteminden başvuru yaptım. Yetmedi Akim ve son kamu denetçiliği kurumuna yazdım. iktidar muhalefet milletvekillerine telefon ettim

4 mbps olan hızımı insafa gelip 2 yıl sonra 8 mbps yaptılar günde bir kaç kez kopuyordu yeni modem al dediler onu da aldım.
Opera Anlık Görüntü_2023-01-24_171809_192.168.1.1.png

Allah'ın unuttuğu dağın başında bir yerde yaşamıyorum D100 Karayolunun yanında 2 benzinliğe 500 metre mesafede bir yerde yaşıyorum.
Bana söyler misiniz neyi eksik yaptım ben bu alt yapıya ulaşamıyorum. En son milletvekili nüfusu 500 kişinin altında olduğu için telekom yapmak istemiyor diye ağzından kaçırdı.

Biraz uzun oldu okuyan herkese teşekkür ederim

Son düzenleme:

16mbps

Member
İlk adım olarak ilçe Türk Telekom Müdürlüğüne gidip veya sizin adınıza birisi gidip giden kişi adına en ucuz tarifeden Ev Telefonu alın. Ev telefonu için bakır kablo çekiyorlar. Ben o bakır kablodan (internete telefon numarası ile başvuru yapmanız gerekli) 16mps internet alabiliyorum.

1-
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
internet altyapısı istediğinizi uygun bir dille yazın. Adresinizi ekleyin.
2- Cimer - Altyapı Bakanlığına internet altyapısı istediğinizi uygun bir dille yazın. Adresinizi ekleyin.
3- Word'de altyapı istediğinizi belirten, adres, ad-soyad, imza içeren dilekçe yazıp adresinize bağlı il Türk Telekom müdürlüğüne PTT'den barkodlu dilekçe gönderin. 30 gün içinde dönüş yapılmazsa 1. maddedeki BTK sitesinden yazın.
4- Adresinize bağlı olan ilçe Türk Telekom müdürlüğüne altyapı başvurusu yapın.
5- Twitter ve Linkedinden Türk Telekom'u etiketleyin ve yöneticilerine mesaj yazın.
6- 444 0 375'i arayıp İnternet altyapınızın olmadığını, geldiğinde abone olacağınızı söyleyin ve başvuru oluşturun, taahhüt verin.
7- Şikayetvar'a yazın.
8- İnternetçi Abi dedikleri Taylan Yıldız ile iletişime geçmeyi dener misiniz? Twitter mesajları açık.

9- Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'a Linkedin'den yazabilirsiniz. Mesaj attığınızda cevap verip Linkedin Türk Telekom Desteğe yönlendiriyor.

10- TBMM dilekçe komisyonuna başvuru yapabilirsiniz.
11- Açık kapı sisteminden başvuru yapabilirsiniz.

Son adım: Yukarıdaki adımları internet gelene kadar tekrarlayın.

2 senedir yukarıda yazdıklarımı yapıyorum, altyapı projesi onaylanmış, umarım yakın zamanda gelecek.

2023 yılında evimize internet getirmek bu kadar zor olmamalı.

Son düzenleme:

Alt-Yapı

New member
Kastamonu Türk Telekom müdürü ile konuştum 2 yıldır genel müdürlük onaylanmıyor projeyi dedi. Müşteri hizmetleri de aradı aynısını söyledi. 2 Yılda hiç bir gelişme olmadı bu senede zor

root

Moderator
Moderator
Merhaba açıkçası takdir ettim bu kadar zahmeti.
Öncelikle belirtmeliyim ki, ülkemizde internet hizmeti sağlayan kuruluşlar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından denetlenmektedir ve ilgili yasalara uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
Başvurunuzu yaparken, öncelikle ilgili yasalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan "Elektronik Haberleşme Hizmetleri Yönetmeliği" internet hizmeti sağlayan firmaların yükümlülüklerini düzenleyen bir yönetmeliktir. Bu yönetmeliğe göre, internet hizmeti sağlayan firmalar, müşterilerine yeterli hizmeti sunmak zorundadırlar.
Başvuru yaparken, öncelikle internet hizmeti sağlayan firmanın müşteri hizmetleri ile görüşmenizi öneririm. Sorununuzu detaylı bir şekilde anlatarak, talebinizi iletebilirsiniz. Eğer sorununuz çözüme kavuşturulmazsa, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile iletişime geçebilirsiniz. Başvuru yapmak için TİB'in internet sitesinde bulunan "Şikayet Bildirim Formu" nu doldurabilirsiniz.
Ayrıca, tüketici haklarınızı koruyan kanunlar da mevcuttur. Eğer internet hizmeti sağlayan firma, yükümlülüklerini yerine getirmiyor veya size yeterli hizmeti sunamıyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak haklarınızı arayabilirsiniz.
Başvuru yaparken, sorununuzu detaylı bir şekilde anlatarak, iletişim bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde belirtmeniz önemlidir. Başvurunuz incelendikten sonra, ilgili merciler tarafından size geri dönüş yapılacaktır.

Gerekli maddeler aşağıda belirtilmiştir. Bir veya birden çoğu olması durumunda gerekli yerlere müracaat ederek hukuksal süreç başlatabilirsiniz;
  1. İnternet hızı: Eğer abone olduğunuz internet servis sağlayıcısı, sözleşmenizde belirtilen hızı size sağlamıyorsa veya sürekli kopmalar yaşanıyorsa, Tüketici Kanunu'na göre hizmetin ayıplı olduğu kabul edilir ve size tazminat ödenmesi gerekebilir. Ayrıca, BTK tarafından belirlenen internet hızı standartlarına uyulması gerekmektedir.
  2. Alt yapı yetersizliği: Eğer yaşadığınız bölgede alt yapı yetersizliği nedeniyle internet hizmeti alamıyorsanız, Telekomünikasyon Kanunu'na göre, kamu hizmeti olarak nitelendirilen iletişim hizmetlerinden adil ve ayrımcılık yapılmaksızın herkes yararlanma hakkına sahiptir. Bu nedenle, yaşadığınız bölgede altyapı yetersizliği varsa, yetkili kamu kurumlarına başvurarak durumu bildirebilir ve çözüm talep edebilirsiniz.
  3. Tüketici hakları: Tüketici Kanunu'na göre, internet hizmeti sunan firmalar, sözleşmede belirtilen hizmeti tam ve eksiksiz olarak sunmakla yükümlüdürler. Eğer sözleşmenin şartlarına uyulmamışsa veya hizmette aksaklık yaşanıyorsa, tüketici olarak haklarınızı kullanabilirsiniz. Bu haklar arasında, sözleşmede belirtilen hizmeti alamamanız halinde sözleşmeyi feshetme, tazminat talep etme veya ücret indirimi talep etme gibi seçenekler yer alır.
  4. İletişim özgürlüğü: Anayasa'ya göre, herkes düşüncelerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma özgürlüğüne sahiptir. Bu nedenle, internet erişiminizin engellenmesi veya kısıtlanması gibi durumlarda Anayasa'dan kaynaklanan bu haklarınızı kullanabilirsiniz.
  5. Kamu hizmeti: İnternet, günümüzde bir kamu hizmeti olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, internet erişiminin herkes tarafından eşit ve adil şekilde sağlanması gerekmektedir. Kamu hizmeti kapsamında olduğu için, devletin ilgili kurumlarına başvurarak yaşadığınız sorunları bildirebilir ve çözüm talep edebilirsiniz.

Alt-Yapı

New member
merhaba

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile iletişime geçebilirsiniz. Başvuru yapmak için TİB'in internet sitesinde bulunan "Şikayet Bildirim Formu" nu doldurabilirsiniz.

bu yok btk yönlendiriyor btk da zaten hep aynı cevabı veriyor bulamadım

16mbps

Member
Bu nasıl mümkün olabilir anlamıyorum. İnternet çok elzem bir hizmet. Bu kadar başvuru, bu kadar uğraşa rağmen nasıl red yiyebiliyor anlamıyorum gerçekten.

Zaten bir çok şeyi yapmışsınız ancak bence PTT ile barkodlu olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, bağlı olduğunuz il Türk Telekom Müdürlüğüne dilekçe yazıp ıslak imzalı olarak göndermeye devam edebilirsiniz.

İnternetçi Abi dedikleri Taylan Yıldız ile iletişime geçmeyi dener misiniz? Twitter mesajları açık.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'a Linkedin'den tekrar yazar mısınız? Mesaj attığınızda cevap verip Linkedin Türk Telekom Desteğe yönlendiriyor.

Bence denemeye devam etmelisiniz.

Alt-Yapı

New member
şuan çok mutluyum tam 3 yıldır her yere yazmamın sonucunu aldım köyün girişine kadar fiber kablo geldi. Önümüzdeki 1 aya alt yapı aktif olur dediler vdsl geliyor.

4 mbps adsl den kurtuluyoruz inşallah 50-100 mbps arası bir hız alırım :)