MERCUSYS ilk kurulumda hata..

tecilla

New member
Merhaba konuyu buraya açmamın sebebi markanın kategorilerde olmaması ve TPLİNK in alt firması olmasından buraya açıyorum. Geçenlerde hız konusundaki sorunlarımdan dolayı MR80x Router cihazı satın aldım bugün elime geçti. Kurarken pppoe k.adı ve şifrem olmasına rağmen bir türlü ip gelmiyor. İnternet bağlantısı yapılamadı kabloları vs. kontrol edin diye hata veriyor. zaten başkada bir herhangi ayar girmiyorsunuz. İlk seçerken pppoe yi değil de otomatik seç e basınca dinamik ip olarak geliyor. Tamam diyorum kurulumu öyle yapayım madem. Bu seferde Lan ekranında ip noları falan gözüküyor ama bağlantı zayıf diyor. Hatta kendi verdikleri router ın mac adresini bile yazdım vs. ama olmuyor. Router ı yeni aldım bugün geldi acaba arızalı mı? TürkTelekom fiber alt yapım var. Yardım ederseniz sevinirim

Her ikisindede bu hatayı veriyor
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Bu pppoe ayarındayken

Buda dinamik ip ayarı

byzuzayli

Member
10 lu ip almış genelde 10 ile başlayan ipler hatalı kurulum olarak çıkıyor karşımıza. kullanıcı adı şifre değişimi isteyebilir misin birde öyle deneyelim

byzuzayli

Member
senin eve kadar fiber geliyormu yoksa binanın altından wan kablosu mu geliyor. ben inoviada otururken daireye kadar fiber gelmiyordu. binanın altından wan olarak gelip modeme giriyordum

tecilla

New member
Geliyor dairenin içine kadar ufak Bi kutu daha fişli falan wan ona takılıyor ondanda router a adı gpon terminali galiba onla ilgili Bi işlem yapmam gerekiyor mu ki

byzuzayli

Member
bir işlem yapmaya gerek yok. şöyle yapalım. bütün cihazlar bağlı iken kullanıcı adı ve şifreyi yazalım. şifrede büyük I veya küçük L harfdleri gibi yanlışlık olmasın kopyala yapıştır yapabiliyorsak öyle yapalm. telefondan internet verip online işlemlerden kopyalamak gibi
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle bir yazıya denk geldim. bir bakabilirsin.

GPON altyapıda kendine ait router'ını takarsın. Türk Telekom altyapısından alıyorsan hizmetini oluyor. TurkNet Gigafiber altyapısı ise yine oluyor. Aradaki ONT cihazını yok edemezsin. Onların verdiği Zyxel, TP-Link veya Vestel artık hangi markaysa o router'ı kutusuna kaldır. TurkNet'den PPPoE kullanıcı adını ve şifreni öğren. Türk Telekom altyapısından kullanıyorsan VLAN ID 35 olacak. TurkNet Gigafiber'de isen VLAN ID seçeneğini işaretleme ya da işaretliyse de boş kalacak. Öylece IP alarak kullanabilirsin. Aklına takılan bir şey olursa beni etiketleyerek bana danışabilirsin. Keenetic, Asus ve TP-Link router'da kurulum gayet basit. Asus ve TP-Link kurulumunda sana resimli olarak anlatma şansım da olur.

Son düzenleme:

tecilla

New member
Oldu valla. ama ben bu ayarları daha öncesinde de yaptım gelmemişti şimdi neden geldi anlamadım kafayı yiycem.
Ayrıca aşşağıdaki resimde ayarları saçma sapan yaptım doğru mu yaptım yanlış değerler mi verdim bilmiyorum.
Sence bu verdiğim değerlerde geri kalan ayarlar sıkıntı çıkarır mı?

Comnet