Soru Ne zaman aktif olur?

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

Timucin

Moderator
Moderator
En geç 20 iş gününde aktif ederler. Genelde 5-10 iş gününde aktif oluyor.

dursun55

New member
Bagcılar inönü mah. kutuyu takanlar birkaç gün sonra sizi ararlar demişti. müşteri hizmetlerine destekkayıtı oluşturup sorduğumda gerekli izinlerin alınması 3 ile 6 ay kadar sürüyormuş.

mafaky

Active member
Açıkçası size verilen izahatı anlayamadım ve çok garipsedim. Neyin izniymiş bunlar ve neden 3-6 ay zaman alıyormuş? :rolleyes:😵‍💫

O "kutuyu" taktıktan sonra Turk.Net'in FiberNet Santralı ile fiziksel bağlantı tamamlanmış oluyor. Eee, herhalde o Santral da izinli ve yasal. İsteseler, kutuda fiber interneti yarım saat sonra bile aktif edebilirler. Ha, kutu ile aboneler arasında çekilmesi zorunlu ince fiber kablolar konusu ayrı...

dursun55

New member
Altyapıyı sorgulamaya devam et demişti 3 gün sonra G fiber altyapısında olduğumuz görüldü. zaten Türknet kullanıyorum tarife değişikliği için yazdığımda, saha ekibine bildirdim diye yazdı. Bekliyorum saha ekibi gelecek diye.
Archer VR2800 modemim var, bu yeterli olurmu yoksa Turknetin verdiği modemimi almam gerekir. Saygılar.

mafaky

Active member

dursun55

New member
10 yıldır Turknet kullanıyorum memnundum. Bugün fiber bağlandı eleman 1 saate açılır dedi,
ama galiba hatalı kurulum yaptı ki net sinyali gelmedi.
ZTE H3601P modem verdiler onu hiç sevmedim. Kendimiz ayarlarını değiştiremiyormuşuz.
Her şeye okey ama kendi ayarımı kendim düzenlemezsem 1Gigabit değil 10Gigabit
net verseler yine kullanmam. Benim TP-LINK Archer VR2800 modemim var.
Verdiği routerden çok daha kaliteli. Neymiş kendi modemi üzerinden hizmet sağlıyormuş.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Timucin

Moderator
Moderator
Hayır değiştirebilirsiniz lakin modem değil router kullanmanız gerekiyor. Tp Link'in modem özelliği kapatılabiliyorsa onu kapatıp LAN portunu WAN portu olarak atayıp ayarlamanız gerekiyor. Türk Telekom VDSL kurulumu yapar gibi. PPPoE kullanıcı adınız ve VLAN ID'yi 35 girin MTU/MRU değerlerini de 1492 girin. İnternete çıkarsınız. Ev telefonu veya Tivibu gibi hizmet varsa devre dışı kalır. Internetiniz çalışır.

dursun55

New member
Maalesef destek kayıtlarıma da cevap vermiyorlar. Bir şeyi çok istersen olmazmış derlerdi doğruymuş.

Moderatörün son düzenlenenleri: