Nokia G240G-C ONT'nin arayüzüne nasıl girebilirim?

Cello

Member
Nokia G240G-C ONT arayüzüne nasıl girebilirim? Fiber bağladım ama bilgisayarda tablette wifi bağlantısını göremedim sonra bilgisayarda komut istemi ile denedim yine giremedim. Bilginiz var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Timucin

Moderator
Moderator

mafaky

Active member
Zaten neden girilsin ki? Nok,a G240 çoklu bir ONT değil mi? ONT'nin ara yüzüne girip de neyi değerlendirmek söz konusu (ya da buna bir gerekçe varsa, nedir?) Huawei tekli ONT'lerin arayüzüne giriliyor mu ve girilebiliyorsa nasıl? Yakında, eğer bütçe ayırabilirsem aynı fiber hat üzerinden 2. bir FTTH aboneliği aldığım takdirde bana da Nokia G240'ın eşdeğeri bir 4 portlu (çoklu) ONT verilecek; merakımdan soruyorum.

Timucin

Moderator
Moderator

Cello

Member
Muhakkak giriliyor ama bilen yok
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bir püf noktası var

Timucin

Moderator
Moderator
Nokia G240G-C modem veya router değil. ONT'dir. Nokia ONT'lerin içine erişim olmuyor. Wifi bağlantısı gibi özelliği olmaz çünkü Router değil.

Hat değerleri görünüyor ONT içinden girildiğinde. Onun harici hiçbir işlem yapılamıyor Huawei ONT'lerin arayüzünden. Nokia'larda ise Türk Telekom tamamen kapatmış durumda. SC/APC kabloyu söküp girmeyi denedim olmadı, özel IP tanımladım olmadı, reset atıp girmeye çalıştım olmadı. Türk Telekom çok iyi şekilde erişimi kapatmış Nokia ONT'lerde.

ferhatdurdu

Active member
poyraznet ve türktelekom internet kullanıyorum keenitic hero 4g aldım her 2 firmanın pppoe kullanıcı adı ve şifresini yazıyorum bağlanmıyor. türktelekom müşteri hizmetlerini araddım uzuktan yapabilmeleri için onlarda yapamadı arıza kaydı açtılar, bi arkadaş aradı durumu anlattım arkadaş bizim verdiğimiz modem dışında kullanamazsın dedi. genede kullanmak istiyorsan hattını köprü moduna almam gerekiyor dedi. bende şimdilik kalson dedim. köprü modu ne oluyor

Timucin

Moderator
Moderator
VLAN ID’leri yazdınız mı peki router’a? Genelde Türk Telekom VLAN İD:35’dir. Her bölgede VLAN ID 35 istisna bölgelerde olmuyor. Türk telekomun verdiği Router’ı takıp oradan VLAN ID’nizi öğrenebilirsiniz. İP alırsınız.

Nokia’larda içine girilmiyor. Sadece Huawei’de giriliyor.

ferhatdurdu

Active member
tamam vlanİD yi yazdım bağlandı. ikinci internet olan poyrazneti henüz bağlamadım onu da deneyeceğim

bugün 2 adet türktelekom modemini çıkarıp keenetic modemi taktım ana hat türktelekom 2. yedek de poyraz ne hattını taktm vllan id yi ayarladım çalıştı. (birde simkartım vardı faturasız onuda taktım SMS için )

Ekli dosyalar

• 450531238_2686283041549158_5051086121738749758_n.jpg
    450531238_2686283041549158_5051086121738749758_n.jpg
    282.1 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme: