Çözüldü Sanal makine VDS kurmak

Recep

New member
Merhaba benim bilgisayarım var ve bir tane daha Ryzen'ya da Xeon sistemli bir kasa almayı düşünüyorum. Alacağım kasayı sanal makine (VDS) olarak kullanmayı düşünüyorum nasıl yapabilirim böyle bir şey mümkün mü bu arada benim evimde internet hız değerleri download 13, upload 0.60-0.70 arası değişiyor ama bu alacağım kasayı benim evimde kullanmayacağım kuzenimin evine bağlayıp kullanacağım kuzenimin evinin interneti bizim evin internetinden daha hızlı fiber de var. Demiştim ya ana bilgisayarim kendi evimde yani kısacası iki bilgisayarda farklı evlerde farklı internet. Olur mu?

Rowdy

Active member
Açıkcası böyle zahmetlere girmeden uygun fiyatlı vds kiralamanız daha mantıklı olacaktır. Ev içerisinde server barındırmanın yanı sıra kasanın parçalarının yıpranması uzun süreli elektrik kesintisinden kaynaklı sorunlar olabilir. Upload hızını kullandığınızda hane içerisindeki internet kullanıcılarıda internet erişiminde sorun yaşayabilir.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Rowdy'a katılıyorum. illaki bir laboratuvar ortamı oluşturacağım diyorsanız evet dediğiniz olabilir ve hatta açık kaynak veya lisanslı sanallaştırma yazılımı kurup üstüne birden fazla sanal bilgisayar oluşturarak makinanızı bölebilirsiniz. Örneğin 64GB memory 15 core işlemciniz var. 3 tane sanal makina açıp kaynakları dağıtabilirsiniz tabi bu işin enerji, internet ve yedeklilik durumu var bu zahmetlere girmek yerine bir yerden uygun fiyata VDS kiralayabilirsiniz.