Soru Tp Link 2.4Ghz İle 5 Ghz nasıl ayırılır

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

Necromancerr

New member
Arkadaşlar AX1800 Wireless Dual Band Gigabit VoIP Router model modem kullanıyorum 2.4 ile 5 ghz aynı kanaldan veriliyor buda dışarı çıktığımda bağlantının kesilmemesinden kaynaklı beni ayar ediyor nasıl çözebilirim

dvtns

New member
Modem arayüzünden yapılabiliyor olması lazım hocam. Mümkünse bir ss atabilir misiniz arayüzden.

Rowdy

Active member
Önce mesh ardından OneConnecti kapatmanız gerekiyor. Ayrı ayrı kanal için.

dursun55

New member
Archer VR2800 modem kullanıyorum. fiber baglayacaklar yakında. vdsl de iki ayrı 2.4 ve 5g kullanıyorduk. fiber olunca aynı şekilde çalışmıyormu?

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Teorik olarak 2.4 GHZ ve 5GHZ networkleri aynı kanalı kullanamazlar. Sanırım Aynı SSID (WIFI ADI) olduğu için geçişte sorun yaşıyorsunuz. Bunun için 2.4 Ağ ayarlarınızda bir isim verin. 5 GHZ ağ ayarlarında başka bir isim verin.

Genelde Mert FIBER - Mert FIBER 5G diye ayırabilirsiniz. Bazı routerlerda 2.4G ile aynı ismi kullan gibi seçenek olabiliyor öyle bir seçenek varsa tikini kaldırabilirsiniz.

dursun55

New member
Resimde olduğu gibi 10 yıldır kullanıyorum sorun çıkmıyor. Fiberde iken 2.4 Ghz kullanmanın mantığı yok ama bazı cihazlar
5 Ghz desteklemiyor. Gapon dan direk bu modeme (Archer VR2800) bağlasam çalışır diye düşünüyorum.
1forumfiber.jpg

dursun55

New member
Mac değiştirmeyi araştırdım, biraz karışık ama mejbur kalırsam yaparım. Turknet üyeliğimde zaten kayıtlı (Archer VR2800) modemim.
Ücretsiz modem veriyorlarmış fiber için ama verdikleri modem benim modem kadar kaliteli değil. diğer odada kullandığım Tenda V12 AC1200 Mbps var. özelliklerinde Fiber kanal protokolleri IPv4, IPv6 yazıyor. Bu iki modemide uygun bulmazsa teknik servis mejburen verdikleri modemi alacagız.

Necromancerr

New member
Yeni arayüzü bana baya garip geldi Tp link'in
Buldum herkese teşekkür ederim ilk mesh adresini ayırdım
1704926384020.png
Sonrasında ise Kablosuz band yönlendirme sayfasını kapattığımda otomatik ayrıldılar
1704926425130.png

Comnet