Türk Telekom Fiber altyapı geldi fakat sorun var

rality

New member
Merhaba geçen hafta binama kadar fiber çekildi dairelere elektrikçi yapmış önceden ve dün de kurulum yapıldı bugün sadece menhol kapağı açılıp ek yapılacaktı ve geldiler yaptılar, fakat altyapının çalışması için gerekli olan devre yokmuş , gelen taşeron işçileri bizde yok türk telekom müdürlüğüne ileteceğiz dedi sizce ne zaman olur? daha önce yaşayan varmı? geldikten sonra hemen aktif olur dediler doğru mu?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

@mertkuskapan

Ekli dosyalar

• 74384301-bcb0-4d17-aa80-4ad10f9fdc11.jpg
    74384301-bcb0-4d17-aa80-4ad10f9fdc11.jpg
    110.2 KB · Görüntüleme: 18
  • dd1adbad-b526-4204-aeb2-f1008bfbe320.jpg
    dd1adbad-b526-4204-aeb2-f1008bfbe320.jpg
    404.6 KB · Görüntüleme: 18
  • 20240712_181157.jpg
    20240712_181157.jpg
    232.5 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

SoloTürk

Member
Anladığım kadarıyla sadece aktivasyon kalmış Telekom tarafı halleder yakın zamanda diye düşünüyorum.
(Bu arada ekipler çok özensiz bağlantı yapmış)

rality

New member
Son düzenleme:

mafaky

Active member
Hayırlı olsun, kısa zamanda FiberNet (FTTH) aktifleştirilir.

Ancak yukarıdaki mesajınızda "Türk Telekom kapağının içinde kaset yokmuş!" ifadesinde "kapak"ın ne olduğunu bir türlü çözemedim....:oops:

rality

New member
Evet hocam menhol kapağında kasetlerde boş yer kalmamıştı
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bir sorunum var sorun değil de ben 1 yıl önce altyapı hızlı gelir diye ön başvuru yapmıştım Türk Telekom 16 mbps olarak rastgele hız söylenmişti şimdi değiştirebiliyor muyum 500 Mbps Türk Telekom kullanacağım. Orda değiştirebilirsiniz demişlerdi emin olmak istiyorum.

mafaky

Active member
Bence orada menhol vardı ve altından bir fiber kablo (ya da kablolar) geçiyordu ama başlığı açan forumdaşa fiber hat çekebilmek için gereken menhol içi ayırıcı yani bir tip splitter (buna MUFA deniliyor...) hiç yoktu ve sonrasında getirip onu taktılar. Kablolama vb. işleri yapanlar Telekom'un taşeronları MUFA'yı getirip takanlar ise T.Telekom'un kendi elemanları.

Sorunun cevabı: Mekanınızda FTTH aktif olduktan sonra Telekom'a başvuru yapıp ADSL'den FTTH'a dönüşüm talep edeceksiniz. İstediğiniz paket hızını (1000 Mbps DL'a kadar) olanını talep edebilirsiniz. Büyük olasılıkla size getirecekleri "Fiber Modem" için de (T.Telekom'dan daha doğrusu TTNet'den ayrılmadıkça) aylık kira ödemeyeceksiniz!

mafaky

Active member
O zaman T.Telekom size "yeni müşteri" satüsünde işlem yapar; maalesef aylık modem kirasını da ayrıca ödetir!:cry:

Forum Fiber KAF Panel