Türk Telekom Fiberi Bağlayamadı

emir1429

New member
2 Ay önce binama olt den gelen fiber kablosu çekildi bundan 1 ay önce ise dairelere kadar bütün kablolama yapıldı ondan hemen 1 hafta sonra kutu kuruldu 28 ekimde sistemde gözüktü altyapı hemen vdsl den geçiş yaptık 2 gün sonra ekip geldi kabloda sinyal yok deyip gittiler müdürlüğü aradığımda obk kablosunun olmadığını söylediler benim anlamadığım nokta obk kablosunu gözümle görebiliyorken nasıl yok derler bilemedim, müşteri hizmetleri ise ankastre uyumlu değil dediler, salı gününe tekrardan randevu oluşturdum fiber kutusnun içine baktığımda ise optik bölücünün giriş kısmındaki kablonun ezildiğini gördüm arkasındaki çift taraflıyı yapıştırmadan gitmiş ekip direk oda kendi ağırlığı altında kalmış sizce ne yapmalıyım bu durumda

volky

New member
puhahahahah olaya bak bide sen bu siteyi bulup yazmışsın yazmayan kaç insan vardır

yapacağını yapmışsın tt gelip yeni kablo takıcak

mafaky

Active member
T.Telekom elemanının gelip de gereken onarımı yapmasını beklemekten başka çareniz maalesef yok...

Ancak bu durum çok nadir rastlanan bir arıza türü. OFDK'nın kapağı halen açıksa bunun uzaktan ve yakından birkaç fotosunu çekip yükler misiniz. Tşkler.

emir1429

New member
Hocam durum böyleydi türktelekom ekibi kurdu 10 dk sonra bu fotoyu çektim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kendim düzgün biryere yapıştırdım kablonun ezilmeyeceği şekilde

Ekli dosyalar

• IMG_20241102_211809.jpg
    IMG_20241102_211809.jpg
    381 KB · Görüntüleme: 25

msrcmm

Member
Bir kaç anahtarla denedim ama uymadı kilide. Salı günü bağlantı için gelecek Telekom ekibi. Onlara söyleyeceğim. 1000 mbps başvurusu yapmıştım bu arada.

emir1429

New member
Maalesef hocam sorun çözülmedi türktelekomda çalışan tanıdık bulmaya çalışıyorum durumla alakalı bilgi alabilmek için ama bulamadım kimseyi

mafaky

Active member
İster Saha Dolapları olsun, isterse bina içindeki OFDK'lar olsun ve de harici ortam OFDK'ları olsun bütün bu donanımlar T.Telekom'un malıdır. Abone olarak bunlara bizim el sürmememiz gerekir ama kapaklarını böyle açık bıraktıklarından haliyle insanlar en azından meraktan kurcalıyor. Ama bazen de gerekli oluyor: ben kendi binamda, OFDK'ya gelen OBK'ların fazlalıklarını dikkatlice 10-12 cm çaplı rulo yapıp plastik kelepçeyle sabitledim ki biraz olsun düzenli hale soktum. Yokda OFDK'ya giren her OBK'da en az 1-1.5 mt. fazlalık vardı.
Tanıdık bulamayabilirsiniz. Bence şunu yapın (ayağınıza zahmet ama bu işler telefonla maalesef halledilenmiyor...). Bağlı olduğunuz Telekom Md'ne gidin. Orada boşuna MH takımıyla da muhatap olmayın. Müdürlükte genelde saha ekibi bulunmaz, onlar daha çok santralda konuşlanmıştır. Ama Md'teki ne yapıp edip Erişim Planlama birimi ile görüşün (zamanında sizin binaya da gelen projeyi onlar yaptılar..) ve sorunu anlatın. Elinizde fotoğraf vs. de mutlaka olsun. Onlar gerekli onarım için saha ekibine haber vereceklerdir. Baktınız hiç oralı olmadılar, Telekom Md'ne çıkın. Baktınız oradan da fayda yok, o zaman mecburen ilgili Santralın yolunu tutacaksınız ama santralın konumu Müdürlükten çok farklı bir yerde olabilir. (Örneğin, İstanbul'u biliyorsanız ben Bebek Telekom Md'ne bağlıyım ve bu Müdürlük şu an Tarabya'da. Santral ise Etiler Santralı, Akatlar Zeytinoğlu Caddesinden girişi var. İkisi arasında kuş uçuşu 4-5 km. mesafe var...)

Bunu yapmaya maalesef yetkiniz yok. OFDK kapalı bir ortamdaysa o odanın kapısı da varsa kilitlemeniz mümkün ama o takdirde bile kilit anahtarının Telekom elemanının her gelişinde rahatça bulabileceği bir yerde bulundurulması lazım.

emir1429

New member
Maalesef direk bina girişinde kutu üstündeki kilidi getirip anahtar kopyalattırma ihtimalimde var ama. Pazartesi ulus müdürlüğüne gideceğim bakalım ne diyecekler, aslında bende direk saha planlama ekibinin başındaki adamın numarası vardı cuma günü aradım ama toplantıdalarmış maalesef.
Kutunun düzeltilmiş halinin fotoğrafıda var bende eski halide duruyor.

IMG_20241103_114955.jpg

Hocam bugün ilçe müdürlüğüne gittim direk saha planlama bölümünün başındaki kişiyle konuştum bu gün yada yarın hallederiz dedi eve döndüm 2 saat sonra türktelekom gelip aşağıdan ölçüm aldı plc yi de denemesi için rica ettim plc de sorun çıkmadı line attenuation -23 db çıktı plc den sonrasında ölçümde bakalım yarın randevu var sabahtan bağlayacaklar umarım

Son düzenleme:

umut

New member
Ben tt de çalışıyorum. O kablo olayı alt yapı ekiplerinin ihmalsizliği. Gelen ekip dolapda sinyal göremeyince gitmiş direk. Bende bazen denk geliyorum. Veya yanlış hat verilme olayıda oluyor 😅

Senin mantık bi kaç yerde kilit değişen pano gördüm hepsini de tornavida ile kırdım. Sizin o panoya müdahale etmeniz bile yasak. Binaya bağlantıya gelmiştim pano kilitli. Bitde pano anahtatları bakır sistemin panoları gibi sabit değil. Her panoda başka anahtar var. Ekiplerin bölgeleri sabit değil. O yüzden kilitlenmiyor. Kilitlenen olanıda kırıyorum. Bir kaç kişiye sorduktan sonra. Anahtarı bulamayınca. 😊

Son düzenleme:

emir1429

New member
Sonunda bağlandı internet şehir içi tt nin sunuculara 1-2 ping 0 jitter alıyorum cgnat dan da çıkmışım sonunda zte ont taktılar huawei wifi ax gateway verdiler ama direk şişiyor bufferbloat da tp link ax53 ü direk ont ye bağladım değerlerim gayet iyileşti kablosuzda 860 880 mbps alıyorum kabloluda 930 mbps civarında kalıyor

Comnet