1 gigabit Internette Ping Sorunu

Balci61

New member
Merhabalar, Evime yeni 1 gigabit internet bağlattım. Online oyun oynuyorum ve 13 kasa var kasaların hepsi ethernet kablo(Cat6) ile bağlı.(Tek kasa bağlı olsada aynı ping değeri alınıyor).Hız testi yaptığımda download ve upload sonuçları iyi fakat. Ping kontrolü yaptığımda CMD den, pingim 18 altına düşmüyor. Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir. Ne yapmayalım. Bu ping değerini 50mbps de de alıyordum. Kafayı yemek üzereyim. Modemin Turk Telekomun verdiği modem. Lütfen yardımcı olur musunuz.

Saygılarımla.

K

kollukcumer

Guest
Stok modemler iyi olmaz. Keenetic, Asus gibi router ile değiştirmenizi öneririm. Bufferbloat ile ilgili video izleyin lütfen.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Timucin

Moderator
Moderator
Türk Telekom'un router'ları bufferbloat ve ping sorunu yaşatıyor. Madem öyle bir sorununuz var size kişisel önerim Asus RT-AX86U Pro router olacaktır. Başka routerlar sizi kurtarmaz. Asus RT-AX86U Pro alırsanız bir de QoS açarsanız her PC'ye bir hız tanırsanız ping ve bufferbloat sorununuzun da çözüleceğini göreceksiniz.

Timucin

Moderator
Moderator

Balci61

New member
Hocam kusura bakma net olarak anlamaya çalışıyorum. Şimdi aldığın hız testlerini yolluyorum. Biri speedtest.com dan diğeri bufferbloattan. Birinde pingim 3ms diğerinde 18ms. ( Not: downloadı 8 pc bağlı olduğu için öyle veriyor) Ben oyunlarımda da şunu yaşıyorum. Rise online denen bir oyunu oynuyorum. Bir kişi ile kapışıyoruz bir yaratık çıkıyor ben yaratağı atak yapana kadar o diğer arkadaş saldırısını yapmış oluyor ve ben daha yeni harekete geçiyorum ve bunun benim pingim yüksek olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Şimdi sizin demenize göre ben Adana dan oynuyor olsam, oyun sunucuları istanbulda olsa. Ankara, samsun, bolu veya daha yakın bir şehirde ki bir kullanıcı benden daha az pinge sahip mi olacak şimdi.(Aynı şartlarda).

Ve Asus RT-AX86U almam bu pingi düşermem de yardımcı olur mu. Yoksa değerlerim iyi mi.

Yardımların için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    16 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    328 KB · Görüntüleme: 8

Timucin

Moderator
Moderator
Asus Router sizin pinginizi düşürmez sadece stabil tutar yani anlık ping fırlamalarını önler diyim basitçe. Asus'un gaming özellikleri cartı curtu hiçbir işe yaramıyor ping konusunda. Siz Adana'dan bağlanıyorsunuz diyelim İstanbul'a ve İstanbul'a komşu olan illere kıyasla mesafe uzak olduğu için ping konusunda dezavantajlı oluyorsunuz. Ping denilen şey A noktasından B noktasına verinin ulaşıp tekrar size geri gelme süresine Ping denir. Ping tamamen sizin konumuza ve sunucunun size yakınlığı ile olan bir şey. Speedtest pingi sizin bölgenizdeki sunuculara yakınlığınızı gösterir sadece. Ben de şimdi size iki adet speedtest sonucu göndereceğim konumlarına baktığınızda demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

İstanbul:
1703257547499.png

Eskişehir:
1703257649067.png

Forum Fiber KAF Panel