Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ona üye nasıl oluyo ama benim aklımda türktelekoma altyapı yaptırıp türknet 1000mbps geçmek var nede olsa aynı altyapıyı kullanıyorlar türktelekom pahalı türknet daha mantıklı geliyo
Galiba tam anlaşılamayan bir konu var. Turk.Net belli bölgelere kendi fiber optik şebekesini çekiyor ve buradaki abonelere 1000 mbps simetrik fibernet (DL=UL=1000 mbps) sağlıyor ve şimdilik makul bir aylık paket fiyatıyla. Turk.Net şebekesini başka bir operatörle de paylaşmıyor. Bu şebekelerine Turk.Net Gigafiber şebekesi diyor.
Türk Telekom daha yaygın bir şekilde binalara (hatta yer yer müstakil evlere) FTTH (=Eve kadar fiber) şebekesini getiriyor. Burada çeşitli paketler var; en yükseği 1000 mbps DL ama UL 50 mbps ile sınırlı. Ancak T.Telekom'un FTTH şebekesinden çok sayıda alternatif operatör de faydalanıyor. Yani altyapıyı T.Telekom kuruyor ama abonelikler çok sayıda alternatif operatör tarafından sağlanabiliyor. Bu alternatif operatörlerin hepsi 100 mbps DL ve 20 mbps UL paketi sunuyorlar ama çok azı 1000/50 mbps paketine çıkıyor. Nedeni teknik değil ama ticari.
Turk.Net de kendi Gigafiber şebekesi dışında, Türkiye genelinde T.Telekom altyapısını kullanarak FTTH aboneliği sağlıyor ama sadece ve sadece 100/20 mbps paketiyle. Yani, Turk.Net üzerinden T.Telekom altyapısını kullanarak sadece 100/20 mbps FTTH aboneliği alınabilmekte... (Ancak işin garibi TurkNet bu 100/20 aboneliği, kendi Gigafiber şebekesi üzerinden sağladığı 1000/1000 mbps abonelikle tamamen aynı aylık fiyatla pazarlamakta...)
Dostum her konuda haklısın evet ama fiyat konusunda katılmıyorum türktelekomda 50mbps paket ilk üç ay 280 sonraki aylar 560tl türknette ise eve 1000alamam ama altyapı gelirse en fazla 100mbps gelir gibi türknette sabit 1000mbps alsam altyapı başvurusu yapınca ilk 2ay 250 sonraki aylar 500 oluyo ve hesaplayınca türknet daha mantıklı ve uyguna geliyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu işlerden anlamadığım için sormak istiyorum türk telekomda fiber çeksek 100mbps çıkıcak büyük ihtimalle yanlış bilmiyosam onu 1000 nasıl yaptırabilirim
Ben kolay
Seçenkler nedir para konusunda yada bedava şekilde nasıl yaptırılır