1000 Mbps Veren ISS

ogulcanocakli

New member
Arkadaşlar merhaba, TT fiber altyapı binama geldi ve aktifleştirildi. Gigabit internet veren servis sağlayıcıları hangileri? Kullanıyorsanız memnun musunuz? İstanulda yaşıyorum.

Timucin

Moderator
Moderator
İstanbulda yaşayan birisi olarak Türk Telekom GPON altyapısına 6 yıldır sahibim. O günden bugüne kadar Türk Telekom'dan hizmet alıyorum bir kere müşteri hizmetini aramadım. Ben kendi adıma söyleyeyim evet memnunum. Türk Telekom'un sadece router'ı mahvediyor güzelim internet serüvenini. Onu parayı kıyıp değiştirdiniz mi son derece memnun kalırsınız.

mafaky

Active member
Fiyatları çok ucuz olmamakla birlikte ben bir FTTH kullanıcısı olarak Fixnet hizmetini kullanıyorum ve şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ancak şimdilik 200 Mbps paketten üzerini vermiyorlar.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Turknet'in Gigafiber tarifesi (simetrik 1000 Mbps) binaya TurkNet'in kendi alt yapısını getirmiş olması gerek. T.Telekom altyapısından sadece 100 Mbps paket aboneliği veriyorlar.

ferhatdurdu

Active member
bende çekmeköy de fiber kullanıyorum 2hattım var biri ttnet 1000/50 diğeri veganet 24/12 bu arada veganet yasaklı sitelere giriyor. nasıl acıyor bilmiyorum vpn de kullanmıyorum. hem veganet hemde ttneti tek modemden kullanıyorum ttnet girmiyor yasaklı sitelere

mafaky

Active member

mafaky

Active member
Bahsettiğiniz "modem" (ki bu cihaz teknik olarak modem değildir ve bir wi-fi router'dır) ya bir ONT'den gelen ethernet kablosunu (ve bu ONT'nin sağladığı fibernet sinyalini) üzerindeki WAN portuyla alıyor ya da bir 4/.5G SIM kartı ile (GSM data hattından) de ikinci bir hat interneti sağlıyor. Ben öyle gördüm, yanlışsam düzeltin.

Buna karşılık siz halen aktif ve 2 ayrı FTTH hattınızın olduğunu söylemektesiniz. Yani sizde aslında 2 ayrı ONT var. Bunlardan bir tanesinin çıkışını sizdeki Keenetic Hero routerdaki WAN portuna bağladınız. Peki 2. ONT'nin çıkışı Keenetic'de nereye bağlı?

ferhatdurdu

Active member
mustafa abi 4 çıkış lı ont var bide hero modem var moddemde 1nci ethernette veganet ttakılı 2. etthernnet girişinde türktelekom hatttı takılı ttek modem dden 2 firmanın kullanıcı adı şiffresini kaydettim. 2sside hero moddemden aktif çalışıyor ( 1adet 4lü ont var 1adette hero modem ttakılı şuan)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

önceden 2 ayrı modem vardı türktelekomun verdiği. mertin 2li internet videosun da keenetic modemi görmüştüm bende ondan alıp taktım mustafa abi.
mustafa abi normalde 2 ayrı türktelekom modemi vardı mertin 2li internet videosunda görmüştüm kaenetic modemi. ondan kullanıyorum şimdi

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1746031017682.jpg
    FB_IMG_1746031017682.jpg
    46.4 KB · Görüntüleme: 9
  • FB_IMG_1746031020907.jpg
    FB_IMG_1746031020907.jpg
    32.9 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

mafaky

Active member
Yahu şu Keenetic Hero'ya "modem" (ya da "fiber modem") demekten bir vazgeçin.

4 (LAN) çıkışlı ONT konusunu iyi biliyorum. Sizi 2 ayrı ONT ve 2 ayrı dahili FTTH hattı kullanmaktan kurtarıyor. Şimdi bu 4 çıkışlı ONT'den çıkan 2 adet Ethernet kablosu var. Bunlardan her biri Keenetic'te LAN 1 ve 2'ye mi giriyor? Yani Bu LAN 1 ve 2 aslında WAN giriş(ler) i(yani 2 ayrı WAN girişi) olarak mı kullanılıyor?

ferhatdurdu

Active member
evet keenetic portları ister wan ister etthernet çıkışı olaraj ayarlanabiliyo. ayrıca tüm girişleri wan yapıp 4 ayrı internett hattt keenetic modeme bağlanabiliyor. ben hatt birleştirme yapamaddım ama evdeki hangi cihazların hangi internetti kullacağını modem içeresinden ayarladım. modem de sim kart girişide var. elektrik ya da intternet kesik olduğun da powerbank ile modeme güç verilip LTE ile kullanım oluyor

Forum Fiber KAF Panel