Soru 1000Mbps internet hakkında

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

Timucin

Moderator
Moderator
Extender yerine hopper alırsın. Modem olmasın cihaz. Router olacak. Ana cihaz olur hopper. Giga’yı da ebeveyn odasına koyarak mesh yaparsın. Böyle kullanabilirsin tabii ki de. Extender’dan daha daha etkili ve stabil olur. Cat-6 kabloyu ben 1metre olarak attım lakin metresini seçmen gerekiyor.

Cat-6 Kablo:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Abi kapının altından geçirmeyeceğiz odalara kadar fiber olduğu için odalarda ethernet girişi var kabloyu gardırobun arkasından götürüp kasaya takacağım sorun olmaz değil mi gardırobun arkasından götürüp taksak

Abi bir de senin attığında Cat 6 flat kablo diyor benim attığımda düz Cat 6 kablo yazıyor hangisini alacağım aralarında ki fark nedir açıklar mısın hangisini alayım yani

Timucin

Moderator
Moderator
Hayır olmaz. Fiber sarı kabloyu oynatma yeterli. O cam kablo çabuk kırılıyor. Cat-6 flat kapı altlarından geçirmek için uygun. Normali ise kalın kablo. Tek farkı flat olan yassı, diğeri ise normal yuvarlak kablo. Uzun metrelerde çekecekken flat almak daha mantıklı oluyor sadece.

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Eyvallah abi tamamdır babam Cat7 yi router'a bağlamak için sipariş etmiş benim kasaya da Cat 6 sipariş etmiş bir şey olur mu abi
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

@Timucin
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

@Timucin Abi aşağıya linki bıraktım Cat7 bunu sipariş etmiş problem yok değil mi
Cat7 linki bu abi problem olmaz di mi bunda

Üst üste göndermiş mesajı :D

Moderatörün son düzenlenenleri:

Timucin

Moderator
Moderator

hero4201

New member
Timucin bey merhaba. Benim de gpon altyapı 1000 MB internetim var. Ttnetin verdiği modem ile evde hız problemi yaşamıyorum ama oyunlarda sıkıntı oluyor. Asus dsl ax82u aldım ancak bu cihaz ile 2.4ghz de ve kablolu bağlantıda en fazla 500 MB hız alabildim. Hız kaybı yaşamayacağım bir cihaz önerebilir misiniz.

@Timucin Abi sitelerden indirme testi yaparken 100mb/sn hiç görmüyorum neredeyse benim internette mi problem var acaba anlamadım yoksa normal mi görmemem kısıtlama falan mı koyuyorlar indirmeye

Timucin

Moderator
Moderator
100mb/sn ile indirirsin. Mbps cinsine çevirmek için 8 ile çarpman gerekiyor. 800mbps ile indiriyorsun demek oluyor. Zaten o civarlarda iner. Steam'de 500-800mbps arası sürekli deniz dalgası gibi oynar, bu normal. Senlik değil karşı sunucu senin hızını bilerek düşürüyor.

Timucin

Moderator
Moderator
Forum Fiber KAF Panel