Soru 1000Mbps internet hakkında

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

Timucin

Moderator
Moderator
Farklı ONT ve iki fiber kılı var ise dairenizde diğer internetinizi göremez. Ondan dolayı yavaşlatma olmaz. Nokia G-240G-C model ONT olsaydı diğer internetinizi görebilirdi ve tek fiber kılından iki hat geçmiş olacaktı. Siz bence firmayı değiştirin derim onların sunucusundan kaynaklı siz sorun yaşıyor olabilirsiniz.

@Timucin Uzun bir aradan sonra tekrardan selamlar abi konuyu hortlatmış gibi oluyorum kusura bakma ama yardımın lazım şimdi ben tt internetini kendi üstüme aldığım için tekrardan interneti bağladılar ont cihazı ile bana Türk Telekom-Huawei LG8245X6-50 Wifi 6 Router'ını verdiler ben eski kullandığım keenetic giga ile kullanmaya devam etmek istiyorum fakat söylenildiği gibi vlan id PPPoE bilgilerini eksiksiz giriyorum bunları girip kaydet dedikten sonra ip bağlantısı kuruldu bağlantı oldu dior internet yok gelmiyor tt'nin vermiş olduğu router'ın mac adresini de manual olarak giriyorum doğru şekilde bu sefer bağlantı başarısız diyip bağlantı gelmiyor yani ne yapabilirim keenetic giga'yı tekrar kullanmak istiyorum.

ferhatdurdu

Active member
diğer porta tak oradan dene bide ayrıca kullanıcı addı şifre yanlış da olabilir
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

diğer porta tak oradan dene bide ayrıca kullanıcı addı şifre yanlış da olabilir

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
1gbps ciddi bir hız ve bu hızı WIFI üzerinden almak ve ağınızda yoğun trafik olduğunda routerin doğru şekilde çalışabilmesi için iyi bir network cihazlarına geçmek gerekir. Bütçenize göre bu durum değişiyor. ISS'nin verdiği cihazlar genelde 100-200 mbps için okey. ama 500 ve üstü hızlara yetişemiyor maalesef.

Timucin

Moderator
Moderator
Eğer aynı adreste devir teslim yapıldıysa önceki ayar ne ise şimdiki de aynıdır. PPPoE'nin değişmemesi gerekiyor diye biliyorum. PPPoE değiştiyse bana göre PPPoE'deki bir harf hatasından dolayı bağlantın olmuyordur gibime geliyor. Türk Telekom'un router'ının cihaz MAC adresini yazman gerekiyor (kutusunda yazıyor). MAC adresini girdiğinde bağlantının başarısız olma ihtimali çok düşük.

Forum Fiber KAF Panel