1gbps turkcell superonline için router tavsiye

babay22

New member
Arkadaşlar iyi forumlar. Zte H3600 v9 + Huawei gpon(kablo ucu yeşil) 1gbps kullanıyorum. Şimdiye kadar sırf turkcell tv+ kutusu var diye sabrettim bu ZTE'ye. Sizlerden önerilerinizi almak istiyorum birkaç hususta:
1- H3600'de bridge moduna alma seçeneği yok. Bir yöntemle superuser açtım. Kullanıcı adı şifre giriyorum kurulumu yapıyorum. Bir süre sonra wifi bağlı gözüküyor ama sayfalar yuklenmiyor. Routera bağlı Tv plus ve android box çalışıyor sorun yok. Nedenini bulamadim. Şimdi sorum şu, router alsam H3600ün LAN portuna bağlasam sağlıklı olur mu? Hızda düşme yaşanır mı, ping artar mı? (Bu tv+lı senaryo)
2- tv+ ı rafa kaldırıp onun yerine mi box'a tv+ apk kurup oradan izlemek. (Tv plus'sız senaryo)
3- Asus'ta x86u piyasada yok. Onun yerine önerebileceğiniz neler var? Asus önceliğim. Tuf ve rog serisi (ax3000-ax5400) iyi mi? Ya da Düz ax5400 olabilir mi? Keenetic modelleri de işimi görür mü? Hızlı olsun, ısınmasın ve çok sayıda cihaz bağlı olduğunda gecikme ve hız sorunları yaşanmasın, kapsama alanı geniş olsun. (Ev 120m2)
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Eğer ağınızda cok fazla vlan, policy ve kişiselltştirmeler yapacaksanız router keenetic wifi networkü olarakta deco x series olabilir. Ben böyle kullanıyorum memnunum.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Keeneticin wifi'sinden artık hoşlanmıyorum. Deco x95 kullanıyorum 2 pack ve kafam o kadar rahat ki.. 160m2 evi 1g ile doldurabiliyorum.

aynı ev ve aynı lokasyonlarda 4 adet keeenetic mesh yapiyordum artık buna gerek yok :))

Forum Fiber KAF Panel