sözleşmeyi bende bilmiyorum tek hatırladığım ev telefonu kullanıyorduk çok eskiden.. sonrasında 512kb hız 4gb kotalı kablosuz modem hediyeli paket almışdık. ttnet firmasından. böylece internet ile tanışmışdım ilk. şuan fiber olarak hattım aktif ev telefonu zte modeme voip olarak tanımlı. eğer çözüm olmazsa 2nci fiber alacağım 2nci fiber aktif olduktan sonra ev telefonlu fiberi iptal ettireceğim.
Zaten bina altında 1x8 veya 1x16 olarak fiber kılı üzerinden gpon altyapısı için bağlanan evler var mesela ben 2 tane kullandığımda aynı cihaza bağlı olduklarında aynı anda hız testi sağladığımda 600 e 600 mpbs hız görmüştüm birini iptal edince 1000 mpbs fırlıyor yani sonuç olarak paylaşımlı hat olacağı için mesele oltye bağlı abone sayısı az olursa o zaman yüksek hız görme ihtimaliniz olabilir iki hat için tabi en garanti çözüm metro ethernet.
Sözleşme o zamandan beri tahminimce çok fazla değişmiştir. Telekom'a gidip konuşun, abonelikten çıkarım diye diretin. O zaman bir çözüm buluyorlar, canlı olarak yaşadım
Apartmanımda 12 daire var ve hepsi internet kullanıyor, 930 MBPS'den yukarı çıkamadım.
Çoğu yerlerde olt kartları yüksek kapasiteli olabiliyor fakat 12 dairedekiler tam haliyle kullanmadıklarını bilemeyiz hocam.
Evet geçen günlerde sordum, 50 MBPS'den yukarı çıkan yok. Onlarda tivibu için almışlar.
bazı yerlerde ftth fiber mevcut fakat 16 mbps kullanan aboneler görmüştüm hocam
Aslında bu bizim gibi hız tutkunlarına katkı sağlar
ESki bir binada (diyelim son 5-6 yıl öncesinde yapılmış olsa bie T.Telekom açısından eski sayılan" bir binada) eskiden kalan, doğrudan T.Telekom Santralından beslenen, tamamen bakır altyapıda çalışan ADSL aboneleri olabilir ve bunlar 16 Mbps. ADSL kullanmakta olabilir. Hatta o binaya sonradan VDSL de gelmiş olabilir ama abone epey eski bir aboneyse 16 Mbps'den beli VDSL de kullanıyordur. Ancak daha sonradan o binaya FTTH/G-PON da getirilmiş olabilir. Ben bu aşamaların üçünü de yaşamış biriyim; Telekom'dan internet konusunda 266 Kbps ile başlayanlardanım (bina 1977 oturumlu...). Bildiğim kadarıyla çok büyük sayıda olmasa da 24 Mbps'lik FiberNet (FTTH/G-PON) aboneleri de mevcut...
Sanırım fotolarını paylaştığınız cihaz Nokia G240G-C modeldir. Bu cihazda tek bir hat fiber girişi var ancak bu hat üzerinden hepsi T.Telekom altyapısında olan 3 ayrı operatörden eşzamanlı FTTH/G-PON FiberNet bağlantısı yapıyorsunuz. Tabi bu 3 ISS'e ait 3 ayrı da HGW (="Fiber Modem") kullanıyorsunuz. ONT de artık dışarıda değil Nokia cihazın içinde... Cihazda 2 adet de sizin kullanmadığınız (RJ-11 bazlı) sabit telefon (aslında VoIP) bağlantısı için, mevcut.
iki adet telefon hattı alabilirsin net gsm de sabit telefon ücretleri türktelekoma göre biraz dasha ucuz diye biliyorum telefona yüklenen uygulama ile 0850 ya da 0212 gibi numara alabiliyosun
BENDE BİŞEY SORMAK İSTİYORUM BEN POYRAZNETE GEÇİŞ YAPTIM 1 HAFTADIR KULLANIYORUM ZTE MODEMDEKİ VOİP HATTIM DA KAPANDI HALA AKTİF ÇALIŞIYORU. VOİP LAMBASI DA YEŞİL YANIYO MODEMDE Kİ. AKLIMA ŞÖYLE BİŞEY GELDİ. BU MODEMİ İŞYERİME GÖTÜRSEM FARKLI İSS NİN FİBER HATTA BAĞLASAM VOİP TELEFON ORADA DA ÇALIŞIR MI YANİ VOİP KONUMDAN BAĞIMSIZ MODEME Mİ TANIMLI OLUYO. BU MODEMİ HERHANGİ BİYERE GÖTÜRÜP ONLİNE OLSAM VOİP İM YANIMDA MI GELMİŞ OLUCAK
Aslında VoIP (=Voice of Internet Protocole) "internet bağlantısı" hangi sistem olursa olsun (ADSL, VDSL, FTTB, FTTH) internet bağlantınız olduğu sürece, sadece telefona bir yazılım yükleyerek "bedava" konuşma yapılabilecek bbir sistem. Bugün WhatsApp, Telegram, Skype gibi servisler de zaten bu yöntemle çalışıyor. Ben zamanında, sadece ADSL varken VoIP kullanıyordum. Ancak o zamanlarda bir VoIP Servis Sağlayıcısına aylık belli miktarda para ödeyip bu hizmeti aktif halde tutabilmekteydim. Cisco'nun bu iş için özel bir ürünü vardı; normal telefon gibi gözüken (yani ahizesi ve tuş takımı var; harici adaptörle çalışan...) amaTelekom'un telefon hattına değil de ADSL Modem'e Ethernet (LAN) portundan bağlanan bir donanım. Keza Skype için birkaç firmanın (Philips, Linksys gibi) özel amaçlı SkypePhone'ları vardı (onlar da modeme Ethernet üzerinden bağlanırdı... Halen bunları elimde hatıra olarak tutuyorum.
bende yeni geçtim 2. internete 2 ayrı modemi. kaldırıp tek modem olarak nasıl kullanabilirim.
ben ikinci interneti aldığım da pon cihazını getiren kişiye sordum. telefon girişlerine hat tanımlanırsa çalaşır dedi. ayrıca modemlerde ki girişlerde aynı anda çalışır dedi bir den fazla sabit hat varsa ( bu arada pon cihazı ikinci el geldi. )
Tek router üzerinden kullanmayı düşünüyorsanız Mikrotik cihaz almanız gerek. Lâkin konfigürasyonu çok zordur. Asus Router'da Dual Wan özelliği var onu deneyebilirsiniz lâkin ben denemedim. Başka yolu yok diye biliyorum.
tplink cihazlarda varmı birleştirme bi de keenic hero 4g+ da var mı bu özellik. (limitsiz mobil hattı da birleştireceğim)
TP-Link'te emin değilim. Lakin Keenetic'de multi wan özelliği mevcut diye biliyorum.