Çözüm 8 upload ama bitrate sıkıntılı

Pikachu

New member
Herkese iyi günler
TT altyapısı kullanan Yöntürk (Telkotürk) kullanıyorum. Önceden yayın acabiliyordum. 80 download 7-8 upload ile hız testi yaptığımda bu verileri hala veriyor ama ne olduysa obs te bitrate 2000 üstüne çıkmıyor ve çok değişkenlik gösteriyor. Yani 0 a kadar düşüyor 1800 de bile kırmızı gözüküyor. Sorunun neyden kaynaklandığını tahmin edebilen var mı acaba

xahve

Active member
Kullandığınız firmanın yurtdışı çıkışları berbattır. Speedtest üzerinde frankfurt sunucuları ile test yapın, bakalım kaç çıkıyor ?

Timucin

Moderator
Moderator
Türk Telekom 2-5mbps arası upload arttırımı yaptı bu arada. Sizde niye 8mbps onu anlayamadım.

Pikachu

New member
Şöyle ben evi taşıdım ve taşındığım bölgenin saha dolabı Tip 1 Vdsl port doluluğu vardı. Bunun için TT il müdürlüğünde plan proje birimine gittim. Bana saha dolabı eski tip normalde bunları fibere dönüştürecektik ama ödenek iptal edildi dedi bu dolapların tedavülden kaldiracaklarini söylediler portta eklemiyorlarmış bu yüzden. Belki bununla alakalı olabilir

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
VDSL olduğu için öyle. GPON altyapı olsaydı yayın açarken sorun yaşamazdın. Burada upload hızından kaynaklı sorun değil. VDSL aynı anda hem upload hem download yapmana pek imkan tanımaz. GPON'da ikisini aynı anda yapabiliyorsun. Burada aslında senin tamamen sorunun kaynağı internet altyapınla alakalı.

Timucin

Moderator
Moderator

enisemre

New member
Selamlar, vereceğim sitedeki tooldan Europe sunucularını seçip bir test yapın. Sonucuna göre bir değerlendirme yaparsınız.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Maaliyet kısmından ufak bir hesaplama yapıldığında eski evlere fiber vermektense yeni evlere fiber çekip eski evleri aynı durumda bırakmak daha mantıklı. Eğer bölge müdürlüğünün mali durumunda artış olursa yani harcama az olur ve para kalırsa eski evlerin bazılarına fiber çekerler. Örnek: Çorlu'da oturuyorum ve hiç eski evlere fiber çekildiğini görmedim 😂

Timucin

Moderator
Moderator
Forum Fiber KAF Panel