Çözüm 8 upload ama bitrate sıkıntılı

Timucin

Moderator
Moderator

Pikachu

New member
Bu arada geçen günlerde gece 4 5 gibi bir canlı yayin denedim 2800 bitrate verdim felan sıkıntısız yayın açtım. Bugün internet koptu Telkotürkü aradım genel bir altyapı çalışması varmış 5 6 saat sürecekmiş. Yayın açayım dedim bitrate yerlerde

Pikachu

New member
Valla şöyle ki eskisinden iyi oldu. Yine aynı hizlar geliyor ama yayın felan sorunsuz bir şekilde gidiyor. Telkotürkün genel müdürü bizzat ilgilendi gecenin 1 inde felan mail attı konuyla alakalı. LNS dediğimiz bir veri kaybı oluştuğu gözlemlenmiş felan dedi port ile alakalı sistem üzerinden birseyler yaptılar anladığım kadarıyla sonra düzelttiler. Hatta bu aylık faturayı şirket tarafından karşılanacağını da belirtti. Benim için önemli olan İnternetin düzelmesiydi sağolsunlar duzelttiler. Umarım bu şekil devam eder. 5000 bitrate felan veriyorum obs yemyeşil

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

root

Moderator
Moderator
Bu sorunun neyin neden olduğu kesin olarak belirlenemeyebilir ancak bazı olası sebepler şunlar olabilir:
  • İnternet hattınızda trafik yoğunluğu: Eğer internet hattınızda diğer kullanıcılar tarafından yapılan yüksek miktarda veri transferi varsa, bu sizin internet hızınızı ve veri transferi hızınızı etkileyebilir.
  • Router ayarlarınız: Router'ınızın ayarlarının doğru yapılmamış olması, internet hızınızı ve veri transfer hızınızı etkileyebilir.
  • Önbellekleme yazılımı veya eklentiler: Eğer bilgisayarınızda önbellekleme yazılımı veya eklentileri kullanıyorsanız, bu sizin internet hızınızı ve veri transfer hızınızı etkileyebilir.
  • Bağlantı noktası: Eğer internet bağlantı noktasının yerleşimi veya pozisyonu uygun değilse, bu internet hızınızı ve veri transfer hızınızı etkileyebilir.
  • Sunucu veya yayın yapılan platform: Eğer yayın yapılan platformun veya sunucunun trafik yoğunluğu yüksekse, bu internet hızınızı ve veri transfer hızınızı etkileyebilir.
Bu sorunların herhangi birini çözmek için, router ayarlarınızı ve önbellekleme yazılımınızı kontrol etmeniz, internet bağlantı noktasının yerleşimini ve pozisyonunu değiştirmeniz, veya yayın yapılan platform veya sunucuda bir sorun olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir. Ayrıca internet hizmet sağlayıcınızla da iletişim kurarak sorunun nereden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğinizi öğrenmeniz önerilir.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Forum Fiber KAF Panel