Alınabilecek en uygun fiyatlı internet ne alabilirim

CLOREN

New member
Dostlar şuan 75mbps turknet kullaniyorum 250tl olduğu için başka birşeye geçicem.
Evimde (Superonline Fiber ve TürkTelekom VDSL75mbps) altyapıları var hangi sağlayıcıya geçmeliyim?

mafaky

Active member
Şu anda galiba en düşük fiyatları (Haziran'a kadar...) galiba PoyrazNet vermekte ama bu ISS'ten özellikle VDSL altyapıda pek çok şikayet var. Ben bu ISS'dan 100 Mbps G-PON/FTTH abonesiyim ve de söz konusu şikayetlerden etkilendiğimi söyleyemem. Bunun dışında FixNet var ve bunlardan (şimdilik) o kadar şikayet gelmemekte. Halen PoyrazNet'te 75 Mbps VDSL 105 TL, 100 Mbps tarifesi de 110 TL olarak gözüküyor. Gerçekten de çok ucuz. Ancak, özellikle hafta sonlarında şirket ve Müşteri Hizmetleri kapalı. Ben G-PON abonesi olduğumdan şu ana kadar temas kurmak zorunda kalmadım.. FixNet'te VDSL 35 Mbps tarifesi 150 TL, 50 veya 75 Mbps tarifesi hiç yok, 100 Mbps tarifesi de 165 TL. Bunlar faturalı ve önce kullan sonra öde tarifeleri. Örneğin, yukarıda önerilen Comnet "peşin ödemeli" yöntemle çalışıyor; başka türlü ödeme olanağı yok... Eğer 1 yıllık peşin ödemede bulunursanız 100 Mbps için 129*12=1.548 TL ama her ay peşin ödeyebilirim derseniz aylık 189 TL. İnternet Kutusu ISS'de 35 Mbps VDSL 130 TL, 100 Mbps 180 TL (ara tarifeler yok...), NetSpeed ISS'te 35/100 Mbps VDSL hizmeti 214/238 TL (ancak 100 GB kotalı 35 Mbps VDSL 164 TL...). Konya kökenli GıbırNet'te 100 Mbps VDSL 110 TL, yine Konya merkezli PanaNet'te ise 35/50/100 Mbps VDSL tarifeler 890/95/100 TL olarak görülmekte... NetMan (Sahilnet) ISS'de 100 Mbps VDSL, 100 TL.

Ancak bu tarifelerin hepsi taahhütsüz tarifeler (ve hepsi de Türk Telekom altyapısında çalışan ISS'ler...) olduğundan zırt pırt gelebilecek zamlardan anında etkilenmekteler. Galiba Haziran'da yeni zamlar oluşacak.

Son düzenleme:

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

ferhatdurdu

Active member
Firmaların bir tanesi pahalı olmak zorunda (öyle bi duyum almıştım rekabet koruma kurallarına göre.) Mesela mobil şebeke oparatörlerinde de durum aynı biri pahalı iken içinde en ucuz mobil hat tarifeleri olan firma netgsm.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Mantık şu: Fiber altyapılar BTK izni ile belirli bir fiyattan kiralanabilir. Hatta BTK sayfasında bunun yıllık fiyat güncellemesini görebilirsiniz. İSS'ler BTK fiyatından hatları kiralar, kendi komisyonlarını ekler ve bize satarlar. Türk Telekom temek hat kira fiyatının üstüne bu kadar ekliyor ki bu fiyata hizmet veriyor.

Ona bakarsanız Vodafone ve Telekom ucuz ama Turkcell pahalı. Rekabeti koruma kuralları değil, Turkcell genel olarak pahalıya satıyor. İnternetteki x fiyata olan kılıfı geçen gün onlardan xx fiyata aldım :D

ferhatdurdu

Active member
bir çok internet firması var. ucuzdan pahalıya. ama internet firmaları elektrikde satıyor elektrik kendi firmasında pahalıyken bu türkcell ve türktelekom gibi firmalarda daha ucuz

RazoRR

New member
Rekabet kurulunun sektördeki denge sağlama şekli bildiğim kadarıyla şöyle işliyor. İnternet alt yapısı olarak en güçlü şirket Türk Telekom olduğu için belirli fiyat altında satışına izin vermiyor, diğer firmalar rekabet edebilsin diye. Aynı şekilde Turkcell de mobil şebekede en çok abonesi olan operatör olduğu için öyle.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Bu daha anlaşılır oldu, evet tüm ülkedeki rekabet kurullarının kuralı budur. Çoğu ilke de buna dahildir. Google ile Türkiye Rekabet Kurulu arasındaki mesele buna örnek olarak verilebilir.

Bir operatör yüksek fiyat tutmak zorunda diye bir kural yok lakin belli kurallar çerçevesinde rekabet etmek zorundalar :D

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

dursun55

New member
Online sistemde Sözde G. Fiber aktif gözüküyor ama LOS (DSL) 2 Gün sönüktü bu gün kırmızı yanıp sönüyor.
Şanslı tarafım ise normal irnetim kapanmadı.
33.png

dursun55

New member
Turknet VDSL Kullanıyordum, o hala aktif çalışıyor. Fiber tesisat çektiler net açılmadı kurulumu yapan Turknetin sisteminde arıza var 1 saate kadar açılır diyip gitti. malesef açılmadı. destek kayıtı oluştup sorduğumda sistemin açık oldugunu yazdılar. siz modeme ulaşamıyorsanız demekki benim kurulumda bir hata olduğu anlaşılıyor. Tekrar saha ekibine yönlendirip dönüşümdeki sorunu çözülmesini talep ettim.
Saha ekibi kimbilir kaç gün sonra gelecek . Kurulumu yapan kişiye tesisatı konturol et doğru yapmışmısın diye söyledim, çok bilmişce bizde hatalı iş olmaz diye söyledi. Birde diyorki eski modemin fişini çekki yenisi aktif olsun. ne alaka Turknet VDSL ttnet altyapısını kullanıyor. kapatma işilemini yanlızca Turknet yapabilir . benim modemin fişini çekmemle sistem kapanmazki. onun dediği gibi yapsam günlerce netsiz karırdım.

Forum Fiber KAF Panel