Alt yapı desteği yetersiz

PesimistBey

New member
Türk Telekomdan 100mbps internet alabiliyorum. Fakat paket yükseltmek istediğimde maksimum 100 mbps olarak alabileceğim söylendi bana müşteri hizmetleri tarafından. Alt yapının 100mbps üzerini desteklemediği iletildi bu durumda 1000mbps internet için izlemem gereken adımlar veya yol nedir acaba yardımcı olabilecek birkaç kişi var mıdır.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

++++++

Ekstra olarak kontrol ettiğimde altyapı fiber destekli olarak görünüyor fakat şu gpon vr mı yok mu kontrolü nasıl yapılıyor bulamadım.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak şu şekilde de sorgulama sonucum var

Ekli dosyalar

• IMG_20251111_180007.png
    IMG_20251111_180007.png
    29.8 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Burada iki seçenek var. Ya fiber kutu konulur o kablo dairelerede fiber olarak gelir, ya da aşağıya bir cihaz konur ve o kablo cihaza bağlanarak dairelere ethernet olarak gelebilir. İkinci seçenek bir akrabamın evinde vardı, en fazla 100 mbps alabiliyorlardı.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

mafaky

Active member
Bu sorgulama sitelerine her zaman yüzde yüz güvenmeyin. Sizin evinize nasıl bir kablo geliyor?

Eğer ince bir fiber optik kablo geliyor ve bu da ONT denilen küçük bir cihazda sonlandırılmışsa sizde altyapı olarak FTTH var demektir. ONT de HGW'ye (tamamen yanlış tanımlamayla "fiber modem" denilen cihaz ki aslında kablosuz bir Wi-Fi Router'dır...) bir Ethernet kabloyla bağlanır (ONT'den çıkan Ethernet kablo HGW'nin WAN girişine bağlanır...)

Yok eğer evinize sadece bir ethernet kablo geliyor ve bu kablo ONT vb. olmadan HGW'nin WAN girişine bağlanıyorsa sizde FTTB altyapı var demektir ve Türkiye'deki kurulumlarda sadece temiz, kesintisiz 100 Mbps DL hızı alabilirsiniz.

Teknik açıdan bakarsak FTTB sistemin donanım değişikliği ile FTTH sisteme dönüştürülüp abonenin 1000 Mbps DL hızına kadar alması mümkün ama bu seçenek Telekom'un Santralında ve sahada yapılan bölünme işinde de tevsiat gerektirebileceğinden T. Telekom bu tarz dönüşümlere şu aralar hiç sıcak bakmıyor. Ne zaman olur bilmemem ama birgün her kullanıcının FTTH altyapısı olacak!

Forum Fiber KAF Panel