Antakya'da Kazı Yaparken Altyapıyı Kopardılar. 1 Yıldır Hat Yok

SnowRain

New member
Antakyada yaşadığım caddede kazı yaparken altyapıyı kopardılar denemediğim yöntem kalmadı ama internet 1 yıldır yok bunun için ne yapabilirim.
superbox aldım bu sürede ama fiyatı çok fazla oldugu için airfibere geçmeyi düşünüyorum birkaç yerde hatnet ve şafaknet gördüm ikisi içinde hem iyi hem kötü yorumlar var ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca ana caddede olmama rağmen fiber geçirirken altyapıyı caddenin başında tali yola saptırıp orta kısımlarda tekrar ana caddeye bağladılar henüz aktif olmadı bunu nasıl evime kadar çektirebilirim 200 metrelik bir mesafe.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Bölge telekom müdürlüğüne gidip durumu bi konuşun derim. Altyapı birimi ile yapacağınız sohbette en doğru yanıtı alırsınız belki bütçeleri yok 2025'i bekliyorlardır belki de planlarındadır ama sizin haberiniz yoktur. Oradan gelecek bilgiye göre hareket etmek gerekir. Oradaki paylaşımlı altyapıyı direkt size getirebilirler mi bilmiyorum. Konuşmanız gerekir. Gelişmelerden bizi de haberdar ederseniz süper olur.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Bağlı bulunduğunuz telekom müdürlüğüne giderek durumun en net bilgisini öğrenebilirsiniz. Tahminimce bağlantıyı koparan firma ile telekom mahkemelik bile olmuş olabilir bilmiyorum detayları. Halk mağdur edilmiş. Umarım kısa sürede gerekli açıklamayı yaparlar.

SnowRain

New member
Bu hafta yıkılan müdürlüğün yerine yapılan konteyner şubeye gittim ve altyapı planlama birimi nerede diye sordum burda değil dediler içeride çalışan personellere sorduğumda altyapinizda sorun yok dediler bende bunun üzerine netspeedten abonelik oluşturdum bu bölgeyle ilgilenen ekip kurulum için geldi ve kontrol yaparken santralde arıza olduğunu soylediler bunun uzerine bende yakın olan santralde internet oldugunu ve evimize kadar internet cekilebilecegini söyledim durum buna müsaitti çalışan arkadaş ise santraldeki arızanın giderilmesinin daha basit olduğunu söyleyerek teklifimi reddedip gelecek hafta tekrar abonelik başvurusunda bulunmak söyledi eğer gelecek hafta basvurdugumdada gelmemisse yakın olan diğer santralden kablo çekmesi için bu arkadaşı nasıl ikna ederim. Yada internet altyapısını nasıl yaptırabilirim. Not internet uzak olan santralden geliyor 500 600.metre diğer santral 160 200 metre

Syf4lL

Member
1. Saha dolabı mı, santral mi?
2. Altyapı nedir? (Fiber vs.)

Daha net cevap verebilmem için bunları bilmem gerekiyor.

mafaky

Active member
Evet son derece haklı ve yerinde olan bir soru. Çok muhtelem faydalabileceğiniz altyapı bakır altyapı yani VDSL. Bu altyapıda DSLAM denilen portlar artık santral binasının içinde değil cadde/sokaklara konulmuş beyaz renkli santral dolapları içinde yer alıyor. Saha dolapları da esas santral binasına yer altı fiber optik kabloları ile bağlanıyor... Yani abone için "santral" bu saha dolapları olmakta... Siz de iki ayrı mesafedeki saha dolaplarını kastediyorsunuz.

mafaky

Active member
Normalde size yakın olan saha dolabından sizin binanıza bir kablo demeti geliyordur. Burada bir sıkıntı varsa (yani sıkıntı sadece kablo demetinde ise) en kötü olasılıkla saha dolabından gelen o kablo demeti çıkartılıp yerine yeni bir kablo demeti çekilir. Uzakta olan saha dolabından size kablo çekilmesi (tabi o saha dolabında boş port da varsa) teknik olarak mümkün ama Telekom için ciddi zahmet, o bakımdan haklılar. Ayrıca 500-600 mt. uzaktan alacağınız bir VDSL sinyalindeki zayıflama ciddi metebede olacaktır.

SnowRain

New member
Hocam siz konuyu yanlış anlamışsınız evime gelen internet 600 metreden geliyor bu yüzden Max 8mbs alıyorum ama yakindkai dolapta 100mbps var ondan yeni bir kablo çekmelerini istiyorum

mafaky

Active member
Tamam, benim hatam. Size yakın olan saha dolabında acaba boş port var mı? İlk öğrenilmesi gereken bu... Muhtemelen yakınızdaki saha dolabı size hizmet verenden daha sonraki bir tarihte tesis edilmiştir ama acaba yakındaki bu saha dolabından (içinde yeterli boş port olsa bile...) sizin binanıza da uğrayacak şekide bir kablo demeti çekilmiş mi. Yani sizin binanızda siz dahil her iki saha dolabından karışık olarak beslenen aboneler var mı?

SnowRain

New member
Cadde üzerinde 3 tane saha dolabı var her dolap 1 site.icin kurulmuş dediğiniz gibi hizmete sonradan girmiş olabilir buradaki binaların hepsi yıkıldığı için şuan boş port var ama olsa bile yeni yapılacak siteler için bu dolaplar yetersiz kalacak binalar 4 daireli şekilde inşa ediliyor. Karışık beslenen aboneler yok sadece konteyner kent var yanında oraya yerden bir hat verilmiş büyük ihtimalle yerdeki kanalın içinde hat var ama caddedeki herkes uzaktaki dolaptan internet alıyor dolaptan evimize kadar tedaşın diktiği kalas aydınlatma direkleri var bunun üzerinden hat çekebilirler bazı yerlerde görmüştüm internet ve elektrik aynı direkler den gidiyordu sadece 2 kablo var direklerde aydınlatma için.

mafaky

Active member
Havai hat çekme konusu kırsal alanlarda o.k. ama şehir içlerinde Telekom'un son tercihi oluyor.

Acaba sizin yakınızdaki dolaptan şu anda herhangi bir yere aktif internet bağlantısı da var mı?

Tabi bir de Telekom'un iş gücü yeterliliği söz konusu (özellikle deprem bölgelerinde...)

SnowRain

New member
Evet konteyner kent var yerden oraya kadar gelmiş sonra direk ile havaya çıkarılmış zaten 180 metre uzakta 70 metre getirilmiş kaldı 110 metre yer altında devam ettirseler olur ama bunu yapmazlar diye söylemedim yerdeki kanallar buna müsait.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Hocam altyapıyı geçen hafta tamir ettiler hatta abone olmak isteyenler oldu ancak altyapı sisteme işlenmedi 1 hafta oldu, altyapıyı tamir eden ekibin başındaki arkadaş numarasını bıraktı abone olmak istediğimizde onu arıyoruz arayıp durumu bildirdiğimde bana aynı caddede başka bir adres verdi bu adresi kullanarak istediğiniz operatöre abone olabilirsiniz dedi. Bu adresi kullanarak abone olursam sorun çıkar mı?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Altyapı hala sistemde görünmüyor ama türktelekomdan abonelik alabiliyorduk bu yüzden numarasını aldıgım arkadaşı aradım bana bir adres verdi evime yakın orada altyapı görünüyordu ekipler geldi bağlantıları yaptı. Allah kimseyi bunların eline düşürmesin.

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel