Balıkesir'de TürkNet kullanıcı değerleri

gokbilimcii

New member
Herkese iyi forumlar.
Yakın zamanda Çanakkale'den Balıkesir'e taşınma niyetim var ama internet konusu benim için çok önemli bir faktör. Öyle ki bu sevda yolunda çeşit çeşit modemler, powerline sistemler vs. araştırmaktayım.
Balıkesir'de eğer alabilirsem 100 MBPS fiber internet veyahut 75 MBPS VDSL internet alma niyetim var fakat TurkNet bu konuda ne kadar yeterli bir internet servisi ya da Balıkesir bu konuda ne kadar yeterli bir altyapıya sahip? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum.

gokbilimcii

New member
Altyapı sorgulamalarım sonucu bu hızlarda bir hizmet alabileceğimi öğrendim fakat asıl problem şu. Türk Telekom altyapısında bu hizmeti alacağım için dolabın kalitesi + apartmanın iç hat kalitesi bu durumu aşırı derecede etkiliyor. Balıkesir'de de bu duruma gram aşina değilim. Türk Telekom'da tutup benim malım kalitesiz veya kötü demeyeceği için aşırı derecede bir kumara oturacakmışım gibi hissediyorum.

gokbilimcii

New member
İnşallah. Yoksa cebimden çıkan masraf, düşündüğümden 2 3 kat daha fazla olacak gibi. Keşke her binaya düzgün bir şekilde fiber altyapı getirilebilse de biz gibi internet kullanıcıları firmalardan sıkıntı çekmeden internet servisini düzgünce kullanabilse...

gokbilimcii

New member
Tamam fiber altyapı büyük bir istek, bari bakır kablolar düzgün gelse de VDSL altyapıda 100 MBPS değerlerini -5 MBPS max. kayıpla alabilsek. Ama burada tek etken de değil ne yazık ki. Sonuçta Türk Telekom saha dolabı, evdeki modem, CAT kablolar vs. burada önemli etkenler.

Forum Fiber KAF Panel