belli saatlerde internetimde kopmalar ve yeterli performans alamıyorum

EmirMan

New member
iyi günler 40-45 gün önce türktelekomdan türknete geçtim geçerken modemi de yeniledim eski modemim(ttnet Airties) yeni modemim(tp link archer vr2100) türktelekomdayken internetimden memnundum aslında hiç kopmalar olmazdı pingim genelde hep sabit kalırdı(akşam saatlerinde bile) türknete geçtiğimden beri internetimde kopmalar oluyor mesela discorddayken beni discordan atmıyor fakat cs go da sunucu değiştiremiyorum sunucular yüklenmiyor yoğun olan saatlerde televizyonum yan odada ondan netflix izleyemiyorum(öğlen saatlerinde falan kusursuz izleyebiliyorum) internet koptuğunda modemin tüm ışıkları yanıyor fakat modem arayüzüne girdiğimde bağlantı yok diyor yoğun saatlerde modemle aynı odada olmama rağmen bazen 480p video bile izleyemiyorum(türktelekomdayken 24 mbps internet olmasına rağmen ailemde herkes yayın film izlese dahil hiçbir sorun olmuyordu) uzak oada wifı çekse dahil bazen reels izleyemiyorum(türknet destek kaydı bundan 10 15 gün önce açtım sorun olduğunu ve türktelekom ekibini incelemek için göndereceklerini söylediler muhtelemelen türk telekom ekibi incelemeye gelmedi fakat sorununuzu çözdük diye mail atmışlar 65 mbpsden 70 e çıkardılar 1 2 hafta) kısaca internetimde kopmalar oluyor yoğun olan saatlerde televizyondan netflix bile izleyemiyorum pingim eskisine göre 10 ping falan fazla yoğun olan saatlerde youtubeye girerken bile 5 saniye falan sonra videolar yükleniyor dsl son.jpgkleniyoryoutube.pngarayüz-resim.png
cs-bağlantı.png

root

Moderator
Moderator
Bu gibi sorunlar normal olarak, internet servis sağlayıcınızla ilgili olabilir ve bu durumda, onlarla iletişim kurmanız önerilir. İnternet servis sağlayıcınız, sunucularının yüklenmesinde veya ağ yapılarındaki problemlerin çözümünde size yardımcı olabilir. Ayrıca, modem ve router konfigürasyonlarınızı da gözden geçirmeniz faydalı olabilir. Eğer halen sorunlar çözülmediyse, internet servis sağlayıcınızı tekrar aramanızı veya diğer bir servis sağlayıcı ile değişmenizi düşünebilirsiniz.

Forum Fiber KAF Panel