Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Binama Fiber Kablo Çekildi. Ne Zaman Aktif Edilir?
Merhaba. Geçen hafta Türk Telekom tarafından daire önlerine fiber kablolar bırakıldı. Sormak istediğim bu kabloların daire içine alınmasını Telekom mu yapıyor yoksa biz mi aldıracağız?
İkinci bir sorum da bu tesisatla kaç mbps hız alınabilir maksimum?
Turuncu fiber kablo çekilmiş; kutu konulması, ek işlemlerinin yapılması gerekli. Türk Telekom kendisi fiber kabloyu daire içine alıyor( abonelik başvurusunda). Altyapı tamamlandığında maksimum 1000/50 mbps alınabilir.
Diğer ISS'lerde (onların sisteminde fiber altyapı gözüküyorsa) bağlantı türü değiştiği için eski abonelik iptal edilip fiber için ayrıca abonelik başvurusu gerekli. Bağlantı türü değiştiği için kurulum/yeni hat ücreti olacaktır. İss fark etmez kurulumu altyapı sahibi (Türk Telekom) yetkilileri yapıyor.
Yukarıdaki yönlendirme bir ölçüde yanlış! Farklı bir alternatif ISS'te aktif VDSL aboneliğiniz varsa, o ISS'in mutlaka FTTH (Fibernet = Eve kadar fiber) hizmeti de vardır (en kötü olasılıkla 35 Mbps veya 100 Mbps paketle..). Siz halen kullandığınız ISS'e FTTH'a dönüşüm için müracaat edeceksiniz. Sizden bu iş için en azından aktivasyon bedeli talep etmemeleri gerekir. Kurulum bedeli talep edeceklerdir. Ancak kurulumu zaten ISS değil bizzat T.Telekom'un kendisi yapıyor; FTTH için gerekli 2 cihazı T.Telekom size getirip kuracak ancak bunların aylık kirasını (bu 50-80 TL arası değişebilmekte...) siz abonesi olduğunuz ISS'e ödemeye başlayacaksınız.
Milenicom dışında T.T. altyapısından FTTH hizmeti veren alternatif ISS'lerden aklıma ilk gelenler Comnet ve Gigaspeed. Her ikisi de peşin ödemeli. Gigaspeed'in ana firması TBTNet de 1000 Mbps veriyor. Bir de şimdilik adı pek duyulmayan TeknosNet var: onlar da sadece 100 ya 1000 Mbps paket veriyorlar. Netbone ve Euronet de 1000 veriyor olabilir.
bana 4 çıkışlı ont veren arkadaş bu cihazla farklı firmalardan internet kullanabilirsin demişti. şimdi mevcutta 2 fiber internet var. başka firmadan internetten başvuru yaptığımda adresimi girdiğimde boş port yok yazıyor. bu arada internet hız testlerinde senin adını seçiyorum
ölge yoğunluğuna göre kutu takıp devreye alırlar. Bu altyapıda 1 GBPS hız alabilirsin yani 1000/50. Kabloyu başvuruda kuruluma gelen ekip içeriye alıp fiber konnektör takıp gpon cihazı ile teslim ediyorlar.
evet ben öyle kullandım. Port0 türk telekom Port1 comnet'di 2 ve 3'e abonelik alabilirdim ama gpon'un teknolojisi gereği 2 GBPS'den yüksek trafik eş zamanlı yapılamaz bilgin olsun. Yani 4 porta 1 GBPS alayım 4 GBPS olsun diyemiyorsun
Sen direkt operatörden başvuru yap onlar gpon'u görüp diğer portu aktif edeceklerdir. Sende ona router bağlayıp VLAN:35 girerek kullanabilirsin.