Binaya nasıl fiber altyapı getirebilirim?

1 sene önce yola fiber kablo döşendi ama daha vdsl altyapı var. Nasıl fiber altyapı gelmesini sağlayabilirim ya da kendileri ne zaman getirir?

xahve

Active member
Kabloyu döşeyen hangi firma ?
Binanız kaç daire? Site mi yoksa tek apartman mı ?
Şu an VDSL ile kaç mbit hız alabiliyorsunuz ?

Timucin

Moderator
Moderator

Onur06

New member
Merhabalar benim de perşembe sokaktan binaya kadar fiber kazısı yapip kabloyu da cuma çektiler ama ofsd kutusu daha binaya konunmadi en geç ne zaman konulur kutu oysa bende mi mail atayım

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Bölge TurkTelekom müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsin

Onur06

New member
Kablo ekibiyle konustum menhole calisirken sordum en geç 1 haftaya ofsd kutuyu daireye konulacağını belirtiler galiba taşeron firma yapiyor onunda sonrası altyapının gözükmesini beklemekte kaliyor altyapinin gözükmesini çabuk için turknet kullanıyorum bende türk telekom müdürlüğüne mi konuşmak mi gerekiyor altyapida gözükmesini cabuk olmasını için sistemde iyi günler

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Alt yapı bilgileri BBK (Bağımsız Birim Kodu) içine işlenmektedir. Aynı kod Doğalgaz, Su, Elektrik gibi servisler içinde kullanılıyor. Bu kod her ev için farklı ve benzersizdir. Türk Telekom, alt yapı bilgilerinizi BBK kodu içine ne kadar sürede işler ise sizde o kadar kısa sürede internet bağlayabilirsiniz. Bana Nisan 2020'de kutu bağlandı, 30 Ekim 2020'de BBK içine eklendi.

Onur06

New member
Ben turknet kullanıyorum fiber geçiş yapacağımız için sıfırdan abonelik gerekiyormus türk net degilde comnet firmasina geçiş mi yapsam yorumları baya iyi firmanin yiğit bey siz ne tavsiye ederseniz operatör

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Eğer fiber hat FTTH (Eve Kadar Fiber kablo) ise tavsiyem Commet'ten yana. Şuan TurkNet'e 140 TL ödüyorum ve 100/8 hızda internet kullanıyorum. Comnet'e 200 TL ödeyip 200/10 hızda internet kullanmak daha mantıklı. Tabii sizi bilemem ama 100 MBPS 100 TL olduğu için yine iyidir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-06-07-03-53-00-006_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-06-07-03-53-00-006_com.android.chrome.jpg
    533.4 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_2022-06-07-03-52-42-271_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-06-07-03-52-42-271_com.android.chrome.jpg
    680.2 KB · Görüntüleme: 5

Onur06

New member
comnet'in 200 mphs olan paketi alınması mantıklı bence beklemedeyiz OFDK binaya takılması bekliyorum bu hafta yada önümüzdeki hafta gelir umarım anca 1 ay bulacak gibi sisteme düşmesi

root

Moderator
Moderator
Binaya fiber altyapı getirmek için öncelikle o bölgede fiber altyapının mevcut olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Fiber altyapının mevcut olduğu bölgelerde, internet sağlayıcıları genellikle binaya fiber altyapı getirmek için bir başvuru formu doldurmanızı ve belirli bir ücret ödemenizi talep eder. Bu başvuru formunu internet sağlayıcının web sitesinde bulabilirsiniz veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek temin edebilirsiniz. Fiber altyapının getirilmesi için internet sağlayıcının yetkili ekibi tarafından binanıza ziyaret gerçekleştirilir, gerekli tesisat işlemleri yapılır ve modeminiz kurulur. Başvuru formunuz onaylandıktan sonra, fiber altyapının kurulması için belli bir süre beklemeniz gerekebilir.

Forum Fiber KAF Panel