BU iki cihazı mesh ile bağlayabilirmiyim?

smhzhl

New member
Selam dostlar Ana cihaz RT-AX86U Pro
Mesh yapmak istedigim cihaz türknetin verdigi cihaz

ZXHN H3601P​

Ana cihaza bu türknetin verdigi routeri mesh yapabilirmiyim ?

Timucin

Moderator
Moderator
Asus’un AiMesh’i üzerinden yapamazsınız. Zyxel Router’ın WAN ayarlarından PPPoE olan yeri Automatic IP’ye almanız ve 192.168.1.1 ip adresini başka bir ip (örn: 192.168.2.1) ile değiştirmeniz gerekir. Asus’un ip’leri çakışmaması gerekiyor. Ethernet kablosu ile Zyxel’in WAN portuna girecek diğer kablo da Asus’un sıralı 4 portundan herhangi bir portuna takmanız yeterli olacaktır. Kablosuz olarak bağlamak istiyorsanız Asus’un AiMesh destekli herhangi router veya extender alabilirsiniz. Elinizdeki cihazı da anlattığım usulleri yaparsanız ancak kullanabilirsiniz. Ben de Zyxel cihaz olmadığı için arayüzüne bilgi sahibi değilim.

Timucin

Moderator
Moderator
WiFi 7’ye gerek var mı siz bilirsiniz doğrusu. RT-AX86U WiFi 6. Siz WiFi 7 diyorsunuz. İkisini meshlerseniz iki cihaz WiFi 6 ile haberleşir. İlla bütçeyi o kadar zorlamaya gerek yok diye düşünenlerdenim. Asus’un normal RT-AX Router’ı da sizin işinizi görür WiFi 6 olarak yayarsınız eve. WiFi 7’de olsa 1GBPS kullanıyorsanız 940mbps’de kalacak bu arada.

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
WiFi6’da RT-AX86U’da ben iPhone 13 Pro, iPhone 15 Pro ve MacBook Pro cihazlarımda test yaptığım da 700-900mbps bandında hız alıyorum. 500mbps limitler android telefonlar da ve eski (iPhone 11) gibi cihazlarda daha çok görülüyor kendi yaptığım testlerde.

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Forum Fiber KAF Panel