Cat Kablosu hakkında bir soru

Cagatay YAMAN

New member
Merhaba ben pc ile modem arasında kablo olarak cat 7 kullansam bir sorun olur mu internet hızım 100 megabit ? Cat 7 10 gigabit hızları için kablolamada kullanılıyor ama ben 100 megabit için kullansam internet bağlantım çalışır mı çalışmaz mı ?

Timucin

Moderator
Moderator
Size şunu belirtmek isterim. Türk Telekom evinize fiberi içeri sokarken beraberinde size Nokia ont ve ZTE ya da TP-Link router verecek. Verecekleri router'ı çok çöp size bunu belirteyim. İyi bir hizmet istiyorsanız kullanmayın direkt olarak. Kullanacaksanız Asus ya da Keenetic router alın takın direkt olarak. DSL modemlerle işiniz yok bu altyapıdan sonra. Hangi isp'den hizmet alacaksınız bilmiyorum. Türk Telekom'dan hizmet alırsanız Mac Clone yapmanız gerekiyor cihaz kısıtlaması yapıyor. O kısıtlamayı atlatmak kolay verdikleri router'ın MAC adresini kullanacağınız Asus ya da Keenetic router'a giriyorsunuz. Vlan ID:35, MTU/MRU:1492 ve SMS olarak gelecek olan PPPoE bilginizi girmeniz yeterli. Türknet'de TT altyapısından fiber hizmetinde Mac clone yapmak gerekmiyor. Diğer ISP'lerden emin değilim. Yardım gerekirse size yardım ederim. Beni etiketlemeniz yeterli.

Cagatay YAMAN

New member
valla ben türk telekom ceo kadar yazdım hatta aradılar da takip edeceklerini söylediler artık yalan doğru bilmiyorum. Tabi ne kadar etkili oluyor emin değilim belki de hiç bir işe yaramıyor öylesine diyorlar da olabilir. Direk sosyal medyadan ttnet ceo ümit bey yazdım ilgileneceğini söyledi aradılar da beni ama bakalım. Ben çok umutlu değilim açıkcası içimden bir ses 4-6 ay sürecek diyor fiber kutu öyle 4-5 ay duracak gibime geliyor.

Timucin

Moderator
Moderator
Yalnız bende hattımın ne zaman aktifleşeceğini ilçe türk telekom müdürlüğünde santral bölümüne sorduğumda. Proje bittiğinde anında hat aktifleşiyor dendi bana. Bende bu bilgiyi oradan biliyorum. 1 hafta süreceğini de onlar söyledi.

Forum Fiber KAF Panel