COMNET ARIZA!!!

MuCoder

New member
3 gündür internetim yok kardeşim sınava hazırlanıyo ancak internet olmayınca dersleri çok aksadı. Mobil veri dersek zaten onlara bir şey demicem. Biz hem ekonomik hem @mertkuskapan abiye olan güvenimizden comnete geçtim ancak böyle durumlarda hiç de çözüm odaklı değillermiş. Ne bir arıza kaydı açabiliyoruz ne bir müşteri temsilcisine ulaşıp derdimizi anlatabiliyoruz. En azından bir duyuru paylaşıp arıza üzerinde çalıştıklarına dair bir beyanları dahi yok.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Daha öncesinde GıbırNet abonesiydim onda en azından muhatap olacağınız bir insan oluyodu karşınızda

mafaky

Active member
Mert Kuşkapan'ın size nasıl yardımcı olmasını bekliyorsunuz? Gidip sizin adınıza Comnet'in kapısına dayanıp kulaklarını mı çeksin? Hadi, diyelim öyle yapacak: siz kimsiniz? Hangi il/ilçedesiniz, nasıl bir tarife kullanıyorsunuz? Konu komşuda TTNet ya da altyapısından internet kullananlarda da internet kesik mi? (Hatta abone numaranız nedir?)

Yani Mert Kuşkapan'ın kâhin olmadığını bilmenizde yarar var!!!:rolleyes:

TUN4

Member
Ben de daha önce Türk Net abonesiydim fiyatlara zam gelince geçen ay Comnete geçiş sağladım ancak 1 haftadır ne internet var ne de müşteri hizmetleri, 1 haftadır kimse ile muhatap olamadım cidden büyük bir rezillik söz konusu. Mert abinin bir şey yapabileceğini sanmıyorum ben de onunla tanımıştım Comneti ancak mert abinin en fazla yapabileceği şey comnetin neden böyle bir rezillikte ve müşteri mağduriyetinde bulunduğunu öğrenip bir video çekmek, böylece biz de sorunun ne olduğunu bilerek kara verebiliriz.

MuCoder

New member
Burda yazdığım yazıda mert abiye herhangi bir sallama kötü niyetli bir cümle kesinlikle kullanmadım. Mert abiye git comnetin kapısına dayanıp hesap sor da demedim. Sadece comneti mert abi vesilesiyle tanıdım ve onun içinde bulunduğu bir kuruma ondan ötürü güvenerek abone oldum. Burda sizin cevabınızın çok gereksik olduğunu düşünüyorum. Saygılar.

Sizin forumda başka bir arkadaşa attığınız alt yapı sorgulamasından yaptığım sorgulama bu konularda çok bir bilgim yok ve ben f/p olarak comnet bir nebze de olsa mantıklı gelmişti. Daha öncesinde dediğim gibi GıbırNet abonesiydim (yaklaşık 1 ay önce) orda da kesintiler yaşamıştım ancak burdaki gibi değildi ve derdimi anlatabilecegim bir muhatabım oluyordu. Comnet ise 3 4 gündür saat 18.00 da interneti kesiyor ve 21.00 22.00 arası tekrar geliyor internet ama ping Allah'a emanet vs vs. Varsa bana başka onerebileciginiz yapmam gereken bir şey duymayı çok isterim. @mafaky

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-12-07-16-51-29-130_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-12-07-16-51-29-130_com.android.chrome.jpg
    386.9 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:

byzuzayli

Member
Çok fazla spam oldu 3 4 hesap. tek konuda yazın derdinizi bitsin. Bende comnet vdsl kullanıyorum hala bir sorunum yok. ne zaman sayfayı yenilesem aynı isimleri aynı mesajları kopyala yapıştır yaptıklarını görüyorum. desteğe yazın cevap gelmediyse iptal edin. olmaz ise adli makamlara gidin. İnsanlar burda bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyor.

@mertkuskapan @Yiğit Gençer @Timucin

TUN4

Member
Az önce yine müsteri hizmetlerine ulasmaya çalısıyordum, mobilden yanlıslıkla abonelik iptaline tıkladım, gelen sms kodunu otomatik girdi ve abineliğim iptal oldu:D ne kimse aradı aboneliğinizi iptal ediyoruz oyanlıyormusunuz diye ne de ücret iadesi hakknda bur bilgilendirme aldım. Şimdi benim 12 aylık ödediğim 3.300tl çöpe mi gitti anlayamadım? 1haftadır evden çalışan biri olarak çok mağdur durumdayım yapılabilecek herşeyi denedim, farkl şekillerde de müşteri hizmetlerine ulasmaya çalısıyorum ancak hic muhattap bulamadım... Bu işin sonu mahkemede bitecek gibi ama hic uğraşmak istemiyorum bakalım hayırlısı.

MuCoder

New member
Efendim bana soracak olursanız çok sert ve gereksiz çıkışlarının var, biz bir sorun dile getiriyoruz diye azar istiyoruz, biz mert abiye laf etmiyoruz onu suçlamıyoruz yaşadığımız bir sorun var ve ciddi bir mesele bu ve gelip herkes aynı şeyi konuşuyor, mert abi gidip hesap mı sorsun sizin için vs. bizi azarliyorsunuz. VDSL kullaniyorum bir sorunum yok diyorsunuz Twitter ve diğer sosyal mecralara bakarsanız comnet kullananların büyük bir çoğunluğu şuan bu sorunu yaşıyor. Mert abi de zaten hikaye paylaşıp sorunun evde VDSL ve fiber kullanan kişilerde olduğu comnetin kendi data center sistemlerinde bir sorun olmadığını söyledi bu sorunun Türk Telekom ve comnet arasında bir sorun olduğunu paylaştı. Yani biz sorunumuzu dile getirdik ve başka bir şey yapmadık sonradan sizler gelip bizi azarlıyorsunuz. Ama ben yinede özür dilerim, eğer sizi/sizleri rahatsız ettiysem.

TUN4

Member
Hocam zaten biz de bilgi paylaşıyoruz, yaşadığımız sorunlar edindigimiz tecrübelerin ger biri bilgidir ve bilgi paylaştıkça çoğalır. Eğer eklında operatör değiştirmekte soru işaretleri olanlar varsa görüsün tekrar düsnüp taşınsın diye yazıyoruz yoksa bizr ne ben sorun yasarım içimden küfür ederim hukukta hakkımı arar işime bakarım. Sizin sorun yaşamamnızda bir gariplik var belki de aboneliğiniz ile ilgilir. Sorunu uaşayanlar TTnet altyapısı ile comnet aboneliği alan kullanıcılar ve bu durum herkeste var comnet kabul ediyor ama hiç kimseye ulaşılamıyor.

mafaky

Active member
Umarım, mağdur olan (ve haklı olarak da isyanlarda olan) çok sayıda kişi - ki herhalde bu forumdan haberi dahi olmadan bir şekilde Comnet'e abone olan daha yüzlerce kişi var - Comnet'in ne kadar sorumsuz ve müdanası da olmayan bir kuruluş olduğunu idrak etmiştir.

Şu veya bu şekilde Comet ile Türk Telekom arasında teknik bir sorun olabilir. Ama abone olan herkesin hem mobil telefon numarası ve hem de e-posta adresleri Comnet'in elinde mevcut. 1-2 saatlik değil, günlerdir süren kesintilerden bahsedilmekte... Sorumluluk duyan bir firma sorunun nedeni ve olası çözüme kavuşma süresi de dahil, müşterilerini (isterse) bilgilendirebilir. Etik olarak da böyle olması gerekir!... Ama Comnet'in bu anlayıştan çok uzak olduğu anlaşılmakta.

Elinizdeki sözleşmeyi ince yazılar dahil inceleyiniz derin. Bu forumda Comnet'le ilgili aşırı sayıda şikayet başlığı açıldı. Bunlardan birisinde, mağduriyet yaşayan bir kişi tamamen yanlışlıkla aboneliğni sonlandırmış. Üstelik hatırı sayılır bir parayı da peşin ödemiş. Kendisine bu nedenle dahi bir geri dönüş yapılmamış. Artık siz değerlendiriniz bu durumu. Acaba sözleşmede bu ve buna benzer durumlarda abonenin hakkını koruyan madde(ler) var mı?

Sadece bir uyarıda bulunayım: interneti böyle kesik olanların pek azı FTTH mı, VDSL kullandkılarını belirtiyor; ama bu bilginin verilemsi de önemli... Bir de hangi il veya ilçeden olduklarını. Eğer aşağıadki linkten adreslerini sorgularlarsa (detay gösterilmesi istenecek), hangi Telekom Md'deki hangi Santral'dan hizmet alındığı da ortaya çıkabiliyor. Acaba söz konusu bu kesintilerle T.Telekom santralları arasında bir ortaklık var mı (yani sıkıntı bölgesel mi) yoksa Comnet ile T.Telekom arasında genel bir sıkıntı mı var? Hiç değilse bu ortaya çıksın.

Sorgulama yapılacak site:

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Bakalım bu sorun çözüldükten sonra Comnet abonelerinden bir özür dileyip, ödemiş oldukları paraya istianden aboneliklerini o kadar gün de uzatacak mı?

TUN4

Member
Cidden benim gibi evden çalısan ve internete muhtaç olan kişi sayısı o kadar çok ki... 1 haftadadır mağduriyet söz ama hâlâ daha hickimseye ulaşamıyorum 1mpbs hızında internet veriyorlardı o da gitti (75 adresim destekliyor 100 de bana tamımlanan paket) yanlışlıkla tek tuşla iptal etmem sonucuyla daha 3 hafta önce almıştım birde 3.300 tl para ödedim 1 yıllık zam gelirse etkilenmemek için ama 7/24 destek sözü vermelerine rağmen herhangi bir iletisim dahi kuramıyorum. Cidden acayip sinirli ve öfkeliyim, haftalardır kazanabileceğim ama kazanamadığım paray bana kim ödeyecek? Kim benim zararımı karşılayacak? İptal etmek bu kadar kolay olmamal hele sen destek talebi açma tuşunun altına iptal tuşunu koyuyorsan ve tek tıkla iptal edebiliyorsan....
Az önce Comnetten aradılar acayip şasırdım mucoze gibi bir durumdu ama 3 saniye sürd ve telefonumu açamadım.. 3 saniye ya 3 saniye caldırıp kapattılar resmen ve geri arama yapamıyorum, muhtemelen iptal onayı ocin aradılar ama defalrca aramama rağmen ulaşamıyorum yok kimse bakmıyor telefonlara. Benim 1 yıllık ödediğim ücret ne olacak bilmiyorum himseden bilgi alamadıgım için. Normalde kalam günlerimin iadesini vermalari getekiyor çünkü alırken de iafe alamazsınız gibi bir ibara bulunmuyordu kimse bana bilgi de vermedi.

msrcmm

Active member
Mert’i severim. Fakat, insanlara Comnet’in reklamını yapıp, teşvik edip (sorgusuz, yasal olmayan iptallere rağmen) çoğu insanın Comnet kullanmasına vesile olduğu için, şu an arada bir köprü görevi görüp mağdur kullanıcılar için elçi görevi görmesi gerektiğini düşünüyorum. İşin ilginç yanı, kendi forum sayfasında bu kadar konu açılmasına rağmen hiç bir açıklama gereği duymaması. Ben absürd buldum bu durumu.

meodurmus

New member
Arkadaşlar sorunun kaynağı Türk Telekom kapasite sorunundan kaynaklı olduğu söyleniyor.
Net olmamakla birlikte firma içi bir çalışandan aldığım bilgi kadarı ile akşam 17:00 ve sonrasında kapasite düşüşü oluyor.

Var gücümüz ile çalışıyoruz ancak sorunu Telekom kabul etmediğini kendi sistemlerinde bir sorun olmadığını ve durumun tüm Comnet kullanıcılarını etkilediğini belirttiler.

Sorun sanıyorum çözümü biraz zaman alabilir Telekom ile davalık olma durumumuz olabilir dediler.

Bende çok mağdur durumdayım anlayış göstereyim diyorum ancak 6 gündür 17:00 sonrası internet yok. Benimkinin kötü yanı 2-3 aboneliğim var ekstra olarak çevremde 7 arkadaşımı ve akrabamı Comnet'e geçirmiştim şu an kimse kullanamıyor kafayı yemiş haldeler.

Firmanın bir SMS, mail veya sitede bir bilgilendirme yapmaması sosyal medyadan bir paylaşım yapmaması büyük sorumsuzluk. Ek bilgi geldikçe güncelleyeceğim.

mafaky

Active member
Eğer gerçekten böyle bir Comnet çalışanı ile bu görüşmeyi yaptıysanız kendisi ya dibine kadar yalancı ya da "sahibinin sesi" olan birisi. Hadi en hafifinden, kendisi teknik konudan hiç anlamayan ama şirket içinde duyduklarını mazeret olarak etrafa yaymaya çalışan birisi...:confused:

Bu konuşmadan (en saftorik halimle...) benim anlayabildiğim: teknik bir sorun var ama bu sorun her ne ise sadece T.Telekom ile Comnet arasında. Yani T.Telekom her nasılsa Comnet'i dövmekte ama T.Telekom altyapısını kullanan sair alternatif ISS'ler ile T.Telekom arasında bir sorun hiç yok.

Sizin mantığınız bunu kabulleniyor mu?:oops::cool:

Syf4lL

Member
Bu tür sorunlar genelde ISS’nin (İnternet Servis Sağlayıcısı) altyapı yönetimi, bant genişliği politikaları ve kapasite planlamasıyla ilgilidir. TT altyapısını kullanan tüm ISS’ler aynı fiziksel altyapıyı paylaşsa da, farklı ISS’lerin hizmet kalitesinde farklılıklar olabilir. Bunun birkaç nedeni var:

Bant Genişliği Paylaşımı:
Comnet gibi küçük ISS’ler, TT altyapısından belirli bir kapasite kiralar. Eğer bu kapasite yoğun kullanım saatlerinde yetersiz kalıyorsa, hız düşüşleri yaşanabilir. Daha büyük ISS’ler genelde daha fazla kapasite kiralar ve trafiği daha iyi yönetir.

Peering ve Trafik Yönetimi:
ISS’nin, TTNET omurgasına bağlanırken kullandığı peering noktalarının kalitesi ve yoğunluğu önemli. Comnet gibi daha az popüler ISS’ler, TT’nin ana omurgasına daha sınırlı peering noktaları üzerinden bağlanıyor olabilir. Bu da tıkanıklıklara neden olabilir.

Kapasite Planlaması:
Büyük ISS’ler (örneğin Türk Telekom’un kendi abonelikleri veya daha geniş kullanıcı kitlesine hitap eden firmalar) genelde daha iyi kapasite yönetimi yapar. Comnet gibi daha küçük ISS’ler ise kullanıcı artışı karşısında kapasite artırımını geciktirebilir.

QoS Politikaları:
TT, kendi altyapısını kullanan diğer ISS’lere “eşit” davranıyor gibi görünse de, daha küçük ISS’ler düşük öncelikli trafiğe maruz kalabilir. Bu da kapasite sorunu yaşayan küçük ISS’leri etkilerken büyükleri daha az etkiler.

Altyapının Paylaşımı:
Comnet gibi ISS’ler genelde yerel ağlarda TT’nin fiber altyapısını paylaşan kullanıcılar arasında trafik yönetimi konusunda daha fazla sorun yaşayabilir. Diğer ISS’ler ise bu paylaşımı daha verimli yönetebilir.

Eğer sorun sadece Comnet’te yaşanıyorsa, bu muhtemelen ISS’nin kapasite yönetimiyle ilgilidir. Alternatif bir ISS’ye geçiş yapmayı değerlendirebilirsiniz. Ancak aynı altyapıyı kullanacak olsanız bile, büyük ISS’lerde bu tür sorunların daha az yaşanması muhtemeldir.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Arkadaşlar konuya yeni dahil oldum. Ben şahsi olarak reklam vs. almadım firmadan, sizler gibi abone oldum. Sizlere yardım etmek için buradayım. Biraz zaman istiyorum, Konuyu biraz araştırmam lazım.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel