Comnet IPV6 Geçecek mi?

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Merhabalar,
Sizlerden gelen yoğun soru üzerine Comnet internet servis sağlayıcısı ile görüşmeler gerçekleştirdim.
Forum Fiber olarak aldığımız bilgiye göre Comnet veri merkezi; internet servisleri tarafında IPv4 sıkıntısı çekmediği için IPv6 geçişi yapmayacaktır.

Şahsi görüşüme göre;
Eğer IPv4 tükenirse veri merkezi olduğu için veri merkezi IP bloğundan destek sağlayacaklarını düşünüyrum. Tabi rezervler tükenirse IPv6 geçişi elbet diğer operatörlerde olduğu gibi olacaktır diye düşünüyorum.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Aynı soruyu TurkNet'e soracağım. Bakalım onların cevapları ne olacak?

Timucin

Moderator
Moderator
Bende CGnat yok Gpon TTnet kullanıyorum CGNat testini de yaptım hiç karşılaşmadım. Port açıyorum oyunlar için ve sorunsuz açabiliyorum da CGNat olsaydı port açamazdım diye biliyorum. Router'ımda gözüken Wan ip neyse direkt değişmeden o ip ile çıkıyorum internete. CGnat var mı yok mu
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
bu site üzerinden test edilebilir. 'Continue normal test' butonuna sürekli ardarda basıp Port Min/Max/Delta/Reusage kısmından Reusage kısmı %0'dan %1 diye artarsa CGNat var demektir. @KYTECHNGAMING sizin yorumunuzu alıntılamış oldum ancak bilmeyen varsa onlarında bilmesini istedim sözüm doğrudan size değil.

KYTECHNGAMING

Active member
En basit CGNAT'mısınız sorusuna cevabı, modem arayüzündeki WAN adresinin 10 ve ya 100 ile başladığından anlaşılabilir. Ama tam emin olmak için oradaki adres ile speedtest.net te çıkan IP adresi aynı ise CGNAT ( havuz ip dağıtımı ) içinde olmadığınızı anlayabilirsiniz.

Timucin

Moderator
Moderator
Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel