Comnet Modem Kirası

xoneye

New member
Merhabalar. Türk Telekom altyapısı üzerinden Comnet hizmet sağlayıcısını kullanan bir fiber internet müşterisiyim. Eski Türk Telekom kullanıcısı olduğum için önceden kalan bir Türk Telekoma ait bir modemim var. Ancak modem eski bir modem olduğu için kendim modem aldım kullanıyorum. Comnet destek ile konuşmamda bu modemi kullanmıyorum kendime ait özel modem kullanıyorum. Bu modemi ne şekilde değiştirebilirim gibi bir soru sorduğumda biz o işle ilgilenmiyoruz gibi bir cevap alıyorum. Ben kullanmadığım modemin kirasını vermiş oluyorum bu durum sonucunda.

Ne gibi bir yol izleyebilirim ve nasıl çözebilirim.

Teşekkürler.

Timucin

Moderator
Moderator
Türk Telekom, Türkcell SOL ve Kablonet altyapısı üzerinden ister altyapı sahiplerinden ister farklı ISS'lerden hizmet aldığınızda altyapı sahibinin cihazlarının aylık kira bedelini kullansanız da kullanmasanız da ödemek zorundasınız. İade etme gibi lüksünüz yok. İnternet hizmetini sonlandırmak istediğinizde o cihazları en yakın TT ilçe müdürlüğüne teslim etmeniz gerekiyor. Teslim etmediğiniz taktirde ceza ödüyorsunuz. Ben Türk Telekom'un ONT'si hariç verdikleri router'ı kullanmıyorum ama aylık kira bedelini ödüyorum. Bunun bir çözümü yok.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Ek olarak abonelik feshinde yani internetini kapatırdığında cihazı teslim etmezsen cihaz bedelini ödemek zorundasın. Eğer aboneliğini başka bir operatöre taşırsan kiralanan modem/router zimneti o operatöre geçiyor. Kira bedelini artık o operatöre ödemek zorunda kalıyorsun.

aslında operatörler bu ücreti senin yerine öder senden bunu birebir tahsis eder. Çünkü telekom onlardan alıyor bunu. Üstüne koyup daha pahalıya veremez öyle bir durum yok zaten.

Forum Fiber KAF Panel