DECO Problemi

litfin88

New member
TP-Linkten 1000 mbps internet için AC1200-AV1000 model deco satın aldık. deconunu kurulumunu yaptım daha sonra ana decoya bağlanarak hız testi yaptığımda(deconun dibinde) maximum 500 mbps aldım, daha sonrasında 3 4 metre uzaklıktaki deconun bulunduğu odaya gidip test yaptım ve 170 mbps'e kadar düştü. Bunun sebebi nedir? TP-Link'in sayfasında decoların 5ghz bandında 870 mbps e kadar desteklediği yazıyor ama gereken hızları alamıyorum. (Cihazlarım 1 gbps interneti destekliyor)

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
867 MBPS mesafeye ve ortam koşullarına göre değişir. Cihaz kaç mbps ile routera bağlı bunu arayüzden veya cihazın bağlantı ayarlarından görebilirsiniz fakat terik olarka 800 mbps görebilmeniz lazım ama 500'lerde tıkanabilirsiniz bu oldukça doğal durum. Kanal değişikliği 500'ün daha geniş alanda alınmasını sağlayabilir. Decoların hepsinden tam performans alabilmeniz için Decoların her birini ethernet ile uplink bağlayarak beslemeniz gerekmektedir.

msrcmm

Active member
Şuan bire bir aynı sorunu yaşıyorum. 1000 mbps internetim için BE25 model 3’lü mesh sistemi aldım. Hepi topu 100m2 ev. En uç noktada 75 mbps hız alıyorum şaka gibi. 10 bin lira para veriyorsun, router’ın wifi’ından daha düşük hızlar alıyorsun. Komedi ya 😃 müşteri hizmetlerini aradım klasik muhabbetler. Tv ‘ye yakın olmasın, cihazlarpeşpeşe olsun. Tplink yiye şaşırtmıyor

Forum Fiber KAF Panel