Eve 2.Ci İnterneti Alabilir Miyim?

ahmethakan16

New member
Merhaba;

Şuan Evimde 1000mbps Türk Telekom internet var 2.ci bir 1000mbps alacam ama tek modemde kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim

SoloTürk

Active member
İki tane 1000 Mbps hattı tek modem üzerinden kullanmak için load balancing destekli bir cihaz/router lazım. Ama ikisini direkt 2000 Mbps olarak tek bağlantıda kullanamazsın onun için bonding gerekiyor.

SoloTürk

Active member
MikroTik RB5009 gibi çift WAN destekleyen bir router kullanabilirsin. İki 1000 Mbps hattı bağlayıp load balancing yaparsın. Ama tek bağlantıda 2 Gbps görmek istiyorsan bonding gerekiyor. Burada önemli nokta bonding’in iki uçta da yapılması hem senin tarafında hem de karşı tarafta (örneğin bir sunucuda) iki bağlantının birleştirilmesi gerekiyor. Sadece evdeki routerdaki iki hattı bağlamak tek bağlantıyı 2 Gbps yapmaz.

ferhatdurdu

Active member
keenetic multi wan ile kulllanıyorddum 2025 de hattmmı teke düşürdüm ama 4 portlu onntt yi geri aalmmadılar tek haat kullanıyorum 2 internet hattınnıı biirlleişttirrenn keenetic hero4g plus mmooddemim satılıkktır 6 bin tl dir. 2 ffiber hat bu modem ile aynı anda kkullanılabilir 4gg sim kart ille de kkulllanddım toplam 3 hat 2 ffibber 1 moobil hat

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1727126809542.jpg
    FB_IMG_1727126809542.jpg
    54.4 KB · Görüntüleme: 4
Forum Fiber KAF Panel