Evime Fiber internet Alamıyorum

melih28

New member
Oturduğum cadde üzerinde 800 metre aşağıda fiber altyapı var gözüküyor ama evime fiber internet alamıyorum. ne yapmam lazım. 800 metre bile yok yani

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Dostum şimdi senin dediğin VDSL'dir. Bu gerçek fiber değildir. O sahte fiber aslında Hipernet olarak geçer. Gerçek Fiber'de port sorunu yaşamazsın, binanın içine gelir fiber kablo. Caddenin yarısında fiber altyapının olması önemli değil. FTTC tip VDSL kabin varsa caddenin aşağısında sana oradan hizmet veremezler. Senin evine maksimum 100m çevresine gelmesi gerekiyor. Eğer evin sokakta ise sokağına gelmesi gerekiyor. Bunu da santral bölümüne iletilmek üzere ilçe TT müdürlüğüne dilekçeyle başvuru yapman gerekiyor.

melih28

New member
Türktelekomun altyapı sorgulama sayfasında sorgulama yaptığım zaman evimin olduğu caddede adsl altyapı var yine aynı cadde üzerinde 500 metre aşağıda fiber altyapı var olduğu gözüküyor. (Evim cadde üzerinde bu arada bilgin olsun)

Timucin

Moderator
Moderator
500 metre uzaklıkta bir yere sağlıklı olarak sana hizmeti sunamazlar. Dediğim gibi arandaki mesafe maksimum 100 metre hadi bilemedim 200metre. 300 metreden sonra ne sağlıklı internet kullanabilirsin ne de yüksek hız alabilirsin. Sana tavsiyem Türk telekom'un ceo'suna linkedin ya da ................. email'i üzerinden ulaş şansını oradan dene. Belki olduğun yere senin talebin üzerine gpon altyapı getirebilirler. Şuan aslında ADSL'de kalman bir taraftan iyi GPON altyapı talebinde bulunursan evine kadar gerçek fiber altyapı hızlı bir şekilde gelmiş olacak. Bu perspektiften düşün. VDSL altyapıya geçenlerde genelde arka sıralara atıyorlar bu dönüşümü.

Moderatör'ün düzenlemesi: E-Posta adresi yoğun istekler üzerine kaldırıldı. Lakin LinkedIn'den edinebilirsiniz 😅

Moderatörün son düzenlenenleri:

Timucin

Moderator
Moderator
GPON altyapı gelirse 1GBPS simetrik hızlar alabilme imkanın oluyor. 1 Nisan itibariyle 200-500-1000mbps olacak şekilde paketler çıkacak. Sen VDSL altyapıya geçsen faydalanamayacaksın. VDSL'de kabin 100metre civarında olursa 50-75mbps arası hız alacaksın. Ama 300 metreden sonra maksimum alacağın hız 35mbps civarı oluyor. 50mbps'i belki zorlayabilir.

Timucin

Moderator
Moderator
Kısa ve öz anlat durumu. Açık ev adresini ver. Türk Telekom üzerinden hizmet alıyorsan internet hizmet numaranı yaz.
Deki,
Sayın Türk Telekom CEO'su Ümit Önal Bey,
Benim evimdeki internet altyapım ADSL. Benim evimden 500m ileride caddemin üzerinde fiber altyapı gözüküyor. Ben fiberden faydalanamıyorum ve evime bağlatamıyorum. Eğer imkan varsa Gpon altyapı talebinde bulunmak istiyorum. Bunun için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. Deyip gönderirdim.

Timucin

Moderator
Moderator
Forum Fiber KAF Panel