fiber 1000 mbps için gerekli açıklamalar turknet fiber vs türk telekom

mdbytk

New member
Ben size olacağı söyleyeyim.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
in zamanında yere göğe sığdıramadığı YAPA kimi kullanıcıları bir daha turknet kullanmamaya sebep olmuştu. Şimdi size soruyorum YAPA yı bir yıldan fazla bir zamandır duyan bilen var mı? Baktılar ki artık YAPA başlarına dert oluyor talep eden kullanıcıları VAE ye geçirdiler. Bilmeyenler veya halinden memnun olanlar hala daha über teknoloji YAPA da.
Şimdi gelelim işin Fiber tarafında.
Burada da zamanında Türk telekom un fiberi üzerinden hizmet vermemek için ayak sürümüştü fakat telekom yeni yapıların hepsinde artık fiber altyapı kullanmakta. Genişlemekte olan bu pazarda yeni müşteri kapmak isteyen turknet mecbur fiber üzerinden de hizmet vermeye başladı.
Tabi bunları yaparken her zaman tahhütsüz tek fiyat ilkesini benimsedi ama artık o devir bence kapanacak ve şu anda savundukları bu fiyat politikasından el mahkum vazgeçecekler. Çünkü yapılan son zamla birlikte 24 ay sonunda tahhütlü ve tahhütsüz abonelerin cebinden çıkacak tutar arasındaki fark artık uçurum değil ve birbirine çok yaklaştı. Kullanıcı artık canlı müşteri temsilcisi, stabil internet, düşük ping gibi konuları sorgulamakta.
Gelelim 100Mbit üstü tarifelere.
Fiber altyapısı kullanan ve daha fazla hız isteyen kullanıcılar da mevcutta ödedikleri ücretin farkını vererek bu hizmetten faydalanmak istiyor doğal olarak. Ancak turknet kullanan kullanıcılar maalesef ki "tek fiyat politikasına" takılıyor. Hiç merak etmeyin turknet nasıl YAPA dan artık vazgeçtiyse fiber tarafında yüksek hız isteyen müşterilerini alternatiflerine kaptırmakmak için tek fiyat politikasından vazgeçecektir. Bunu da bir kılıfına uydurarak ve sloganla süsleyerek kullanıcılarına duyuracaktır. Bence bekle göre politikası uygulayarak BTK raporlarının 3 er aylık dönemlerle yayınladığı pazar verilerini inceleyip ona göre kararını verecektir ki muhtemelen 2023 ün ilk aylarında turknet te Türk telekom fiber altyapısı üzerinden 100Mbit üzeri tarifelerini duyuracağını düşünüyorum. alıntıdır

Ozhanbayram

New member
2023 e kalırlarsa 100 üzeri kimse kalmaz. Ben 15 Ağustos’a kadar zaman vermiştim. 2 gün sonra Comnet’e geçtim. Hemde 23 saat içinde iş bitti kesinti olmadı. Dünden beri upload 30 mbit. Türknet’in üzerine 50 tl veriyorum. Keyfim yerinde.

Rowdy

Active member
Aslına bakarsanız port transmisyon ücretleri ne kadar çok düşsede 1gbit ücreti tek fiyat politika fiyatına göre yüksek olduğundan dolayı türknet firması paketlerde revize yapamıyor çünkü fiyatlar genelde gelip geçiçi olmasından kaynaklı olarak tahminimce 200 mbit gibi hızları ufak bir fiyat artışıyla sunabilir gibime geliyor.

Forum Fiber KAF Panel