Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle herkese selamlar. Geçen hafta turk telekom apartmandaki dairelere satış temsilcisinin numarasını bırakmıştı. Kendisiyle konuştuğumda fiber altyapı (GPON)geleceğini söyledi,ancak abonelik şartı olacağını söyledi. Apartmandan kimse dönüş sağlamamasina rağmen 4 gün önce dairelere kadar kablo çekildi. Kutu bağlandı. Aktivasyon yapılmasını beklerken bugün aynı satış temsilcisi kendilerinden almam gerektiğini yoksa başta bir şirketten internet alamayacagimi, aktivasyon yapılmayacağını söyledi. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
T.Telekom'un fiber altyapısı olmayan bir binaya FTTH/G-PON altyapı getirip illa ki TTNet (T.Telekom'un İnternet Servis Sağlayıcısı) üzerinden abonelik dayatması durumunu ben ilk kez sizden duyuyorum. Ama "tutarsa tutar" veya "tuttuğu kadar" hesabıyla işgüzar bir Telekom Md'lüğü çok kurallara (ya da mantığa) uymasa da böyle bir girişimde bulunmuş olabilir. Burası, ne de olsa: Türkiye ("ben yaptım oldu" ülkesiyiz...)
Bu söylediğinize uygun bir durum olmasa da T.Telekom'un şöyle bir "kuralı" var: Bakır altyapıdan çalışan bir binaya FTTH getirdikten sonra o binaya artık bakır altyapıdan kesinlikle abonelik vermiyorlar ama var olanlara da abone kendisi vazgeçmedikçe dokunmuyorlar! Abone oluruyla sabit telefon hattını fiber internet hattına tanımlatmak teknik olarak mümkün.
İzmir kemalpasada ikamet ediyorum. Apartmana tasindigimizda altyapi olmadığı için abonelik iptal etmiştik. 4 senedir altyapi getirmek için uğraştık ,simdi de böyle bir şey çıktı. Sizce aktivasyon olur mu , olursa ne zamana gelir?
@kollukcumer Hocam bizde kutu takıldı fakat OBK döşenmedi, altyapı sorgulaması yaptığında fiberin olmadığını görüyorum acaba fiber aktif olup OBK döşenmediği için mi altyapı sorgulamasın da göremiyorum?
Bolge müdürlüğüyle konuştuğumda projenin bitimini bekleyeceğim söylediler. Ancak bildiğimiz kadarıyla altyapi çalışması bizim mahalleye yapılmış sadece. Mahalledeki her binada hazır aktivasyon bekliyor anladığım kadarıyla. Bugün yaklaşık 18. Gün . Bölge müdürlüğü belli bir süre vermiyor.
Ayrıntı vermek adına görüntü eklemek istedim. dışardaki kutudan apartman girişindeki kutuya varana kadar her şey hazır olmasına rağmen yarın 20.günü olacak. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz ? Herhangi bir süre veremiyoruz diyorlar aradığımda . İlk yazımda nasıl bir şeyle karşılaştığımı söylemiştim. Süreci o yüzden yavaşlatıyor olabilirler mi ?