Fiber altyapı çektirmek için ne yapabilirim ?

Zeldris

New member
Bizim Tüm mahalle TT li çünki başka altyapı yok Tivibum yok sadece Zyxel in VMG1312-T20B modelini kullanıyorum Fatura sıkıntı değil 125 ödüyorum zaten 170 e kadar çıkarım bundan önce turk net kullanıyordum ms im 18 di bursadan istanbula şimdi Tt ye geçtim 8ms oldu bu hatla

Timucin

Moderator
Moderator
O zaman kolay gelir TT ilgileniyorsa olduğun yerde. Ben 100mbps'e 170TL ödüyorum. VDSL zamanında 50mbps'lik pakete de 170TL ödüyorduk. Faturamda hiç değişiklik olmadı. Ping değerlerim yazdığım makalede yazıyor. Elindeki modem'i değiştirmek zorunda kalacaksın Ethernet Wan desteklemiyor sanırsam. Router olarak ya Asus al ya da Keenetic al. VDSL ADSL modemlerle işin olmayacak. TT mac adresini engellediği için mac clone işlemi yapman gerekiyor bazı router markalarında yapamıyorsun. Asus ve Keenetic'de yapıldığını biliyorum. TT'nin verdiği mac adresini gireceksin bu işlem için onu da söyleyeyim. PPPoe bilgilerin sms olarak geliyor, PPPoe, Vlan id 35, MTU ve MRU değerini 1492 girdin mi bir de mac clone yaptın mı işlem tamamdır. Benim İstanbul'dan Bursaya Türknet speedtesti üzerinden sonucumu atıyorum. Türk telekom speedtest server'ı yok Bursa da. Resime tıkladığında da speedtestin sayfasına yönlendirecek seni.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Timucin

Moderator
Moderator
Zaten kapıdan geldiklerinde dediğin cihazla ve ONT cihazı ile geliyorlar ya da router olarak TP Link Archer C5V modeliyle geliyorlar. İlçeden ilçeye değişiyor verdikleri router. ZTE verirlerse mac adresinin fotoğrafını çek kutusuna kaldır. Yeni alacağın router'a girersin o bilgiyi. Zte gibi rezalet bir cihaz görmedim hayatımda. Ağı hiç iyi yönetemiyor ve diğer cihazlar da internete erişmek istediğinde tıkanıp kalıyor. TP link için net birşey söyleyemem.

Timucin

Moderator
Moderator
Linkedin üzerinden Ümit Önal bey'e anlattıysan. Türk Telekom Genel Müdürlük Ankara'dan hat sahibi kimse sizde o kişiyi arayacaklar. Oradan da TT ilçe müdürlüğüne yönlendirecekler talebinizi. Aslında şunu da yapabilirsin bunun yanı sıra Bursa Türk Telekom İl bölge müdürlüğündeki müdürün adını bulup. [email protected] formatında mail atabilirsin orayı da bilgilendirmiş olursun.

Zeldris

New member
Ben bursa genel müdürlüğüne gittim bana direk talebiniz alındı dedi geri yolladı beni 3 ay oldu bir daha da ses çıkmadı

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator

XavTR

Active member
@Zeldris şansına inş fiber kurulur. Ben müşterileriyken talep açtırdım bölgedeki ekip yıl sonuna kadar fiber gelecek dedi şeklinde yanıt vermiş.
Yılbaşını geçtik ve hala fiber çekilmedi. Sonra bir anda Superonline geldi ve tüm ilçeye çekti şuan superonlinedayım

Timucin

Moderator
Moderator
Benimde mahalleme Türknet damlayacak. Olduğum ilçede bir mahalleye çekildi Türknet Gigafiber geçen sene. Şimdi benim yaşadığım mahalle ile E5'in üst tarafında kalan mahalleyi de gigafiber kapsamı alanına aldılar. Umarım ben Almanya'ya yerleşmeden önce altyapı gelir. Olduğum ilçede ağırlıklı olarak Türk Telekom (Sahile yakın kesimlerde altyapısı var) ve Türksat Kablonet'in altyapısı (merkezin içinde) var. Dediğin gibi hiç belli olmuyor hangi operatörün geleceği.

cevat

Active member
1 Gbps, Turk Net'te 100 TL aylık. 750 Mbps minimum down garantili. Altyapı varsa tabii ki.

cevat

Active member
Ya parayı basıp kurumsal hat çektireceksin ya da mahalleliyi ikna edip yüz müşteriyi taahhüt edeceksin. Anca öyle seni ciddiye alırlar. Çünkü fiber çok zahmetli bir iş.

Belediye kazı izni verecek, operatör gelip kazı yapacak. Sonrasında kablolar döşenecek, kutu konacak. Adresine kadar cam fiberoptik ile gelmesi lazım ki 100 Mbps+ üstü alasın onun süreci vb. Sabır ve emek işi. Belki Mert Beyin videosunu izlersen biraz fikir sahibi olabilirsin.

Forum Fiber KAF Panel