Soru Fiber Altyapı Ping İle İlgili Soru

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

EfehhaN

New member
Merhabalar herkese, Türknet üzerinden aldığım abonelik üzerine Türk Telekom kurulum ekipleri dün evime gelip cihazları taktı. Fakat sormak istediğim şey, speedtest yaptığımda pingimin biraz fazla olduğunu düşünüyorum. Türknet (VAE) altyapısında İstanbul sunucularına bağlanıyor sanırım, bende Muğla/Bodrum'da yaşıyorum. Müşteri hizmetleri ile konuştuğumda ''altyapı daha yeni aktif oldu 24 saat bekleyin daha sonra hız testi yapın'' dedi. Hız testi sonucunu paylaştım bilgili kişiler bana bu durumu açıklayabilir mi? Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

• görsel_2026-05-05_071244812.png
    görsel_2026-05-05_071244812.png
    32.1 KB · Görüntüleme: 9

SoloTürk

Member
Merhaba,

Paylaştığınız sonuçta 806 Mbps download / 56 Mbps upload değerleri herhangi bir kapasite problemi olmadığını gösteriyor. 34 ms RTT ise Muğla/Bodrum lokasyonundan Türk Telekom omurgası üzerinden İzmir/İstanbul POP’a taşınan VAE fiber bağlantı için mesafe ve omurga topolojisi kaynaklı bir gecikme olarak değerlendirilebilir.

GPON mimarisinde gecikme; ONT → OLT → metro aggregation → IP/MPLS core → BNG sıralamasında oluşur. Bodrum–bölgesel POP–İstanbul güzergâhı dikkate alındığında fiber iletim gecikmesi + omurga LSR geçişleri + BNG/CGNAT işlem süresi eklendiğinde 30–35 ms bandı teknik olarak anormal sayılmaz.Özetle hat hızında bir darboğaz görünmüyor.

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel