Rehber Fiber Altyapı Süreci

gamelogic4

New member
Merhabalar Size fiber altyapı evime kadar getirirken yaşadığım herşeyi kendi fiber maceranızda yardımcı olabilir diye burada paylaşıyorum bu süreç ilden ile değişebilir

İlk olarak benim evimde fibere dönüşmeden önce 35 Mbps Vdsl Altyapı mevcuttu ve gittikçe yaşlandığı ve bozulduğu için Temmuzun sonlarında il müdürlüğüne gidip fiber başvurusu yaptım ilk başta 1.Katta sonuç alamadım ve üst katlarda proje planlama bölümüne yönlendirdiler oraya gittiğimde benim yaşadığım mahalle için sene sonuna kadar fiber altyapı bütçeleri varmış ve onlara süreçle ilgili sorular sordum

Ağustos ayının ortalarında bir ekip geldi ve Kaldırımdaki kapaktan yer altı fiber ek kutusuna turuncu kalın fiber kablo çekildi bizim binamıza ve yan binalar bizim binamızdan gri ince fiber kablo çekildi

Eylül Ayının başlarında başka bir ekip gelip her dairenin kapısına kadar fiber optik kablo çekti ince beyaz

Ekim Ayının başında son tek bir kişi geldi ver OFDK (fiber kutusu) takıldı

26 Ekim günü internet altyapımız aktif oldu ve 200 mbps fiber internet için türk telekoma başvuru yaptım

28 Ekim günü Ekip geldi ve dış kapıdaki Fiber kabloyu Evdeki önceden varolan kablo kanallarından getirmeyi önerdiler yada doğalgaz borusunun yanından getirmeyi önerdiler ben doğalgaz borusunun yanından çektirdim. Fiber kablonun sonlandırılması ,yapıldı gücü test edildi, fiber kutusuna bağlandı, modem ve router kuruldu ve ekip gitti 1 saat sonra ise internet aktif oldu ve şuan hiçbir sıkıntı olmadan kullanıyorum

Bu süreçte ben sadece il bakanlığına gidip ne zaman geleceğini sordum gerçek internet aboneliği dışında altyapı getirilmesine para ödemedim özellikle il merkezinden bilgi almadıysanız altyapı için sizin birşey yapmanıza gerek yok sadece abone olursunuz işlem bittiğinde getirdikleri router Eviniz devasa değil ise yeter ve lütfen fiber kablolarla ilgilenirken dikkatli olun kırılırsa internet düzgün çalışmayabilir

Altyapı süreci benim için böyleydi umarım yardımcı olur

msrcmm

Active member
Hayırlı olsun. Yaklaşık 13 gün önce de bizim kutu bağlantısı yapıldı aktif olmasını bekliyoruz. Bakalım ne zaman olur.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Hayırlı olsun Keşke fotoğraflandırsaydın ya da şimdi fotoğraflandırıp konuyu güncellersen mutlu oluruz.

Forum Fiber KAF Panel